Ik heb even zitten zoeken op het forum maar vond bij recepten geen rubriek voor recepten met wei, wel met melk.
Zonde altijd om die wei weg te gooien. Je kan het makkelijk gebruiken in de keuken ter vervanging van melk of water. En elke keer Ricotta is misschien iets teveel van het goede.
Voor pannenkoeken heb je volgende nodig;
200 g zelfrijzende bloem
4 eieren
snuifje zout
40 g suiker
10 g vanillesuiker
0,5 L wei (of melk)
scheutje neutrale olie
Alles bij elkaar voegen en volledig glad kloppen of mixen
Deeg een half uurtje laten trekken
Pannenkoekjes bakken.
Zonder suiker kan uiteraard ook, lekker in de soep of opgevuld met allerlei hartigs.
Door het gebruik van wei zijn ze iets lichter dan de variant met melk.
Geniet ervan,
Siegfried
Wei-pannenkoeken
-
- Belegen kaas
- Berichten: 313
- Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten