Pagina 1 van 1

Wei-pannenkoeken

Geplaatst: 25-11-2015 15:54
door Siegfried
Ik heb even zitten zoeken op het forum maar vond bij recepten geen rubriek voor recepten met wei, wel met melk.
Zonde altijd om die wei weg te gooien. Je kan het makkelijk gebruiken in de keuken ter vervanging van melk of water. En elke keer Ricotta is misschien iets teveel van het goede.

Voor pannenkoeken heb je volgende nodig;


200 g zelfrijzende bloem
4 eieren
snuifje zout
40 g suiker
10 g vanillesuiker
0,5 L wei (of melk)
scheutje neutrale olie

Alles bij elkaar voegen en volledig glad kloppen of mixen
Deeg een half uurtje laten trekken
Pannenkoekjes bakken.

Zonder suiker kan uiteraard ook, lekker in de soep of opgevuld met allerlei hartigs.

Door het gebruik van wei zijn ze iets lichter dan de variant met melk.

Geniet ervan,

Siegfried

Geplaatst: 27-11-2015 13:48
door Jessy
K heb ze net vorige week een keertje gebakken, vanuit het boekje kaas-je-kaasje en ze smaakten prima!