Roomijs

De naam zegt het al....
Bericht
Auteur
Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#26 Bericht door Gerda » 11-11-2014 21:00

Ik heb jouw recept exact gevolgd.
ook de hoeveelheid suiker/ glucosesiroop. volgens jou concentraties.
Mij siroop wat dan volgens dat blog geen glucosesiroop mag heten.)
Maar is in bestel en wil nog veeeeeel meer soorten ijs maken.mmmmm
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

raf
Jong belegen kaas
Berichten: 213
Lid geworden op: 13-07-2013 18:14
Contacteer:

#27 Bericht door raf » 12-11-2014 07:24

Hallo,

Ik ben net terug uit Frankrijk, zal vanavond eens kijken naar het basisrecept van ijsmaken.

Mvg

Raf :D

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#28 Bericht door Gerda » 13-11-2014 20:53

Ondanks mijn eigen gemaakte glucosesiroop is mijn ijs mooi schepbaar gebleven in de diepvries.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#29 Bericht door Gerda » 13-11-2014 21:50

Elke schreef:Nee, als ik fruit toevoeg zorg ik dat ik er eerst een soort dikke confituur van maak met zo weinig mogelijk water in , want gewoon fruit bevat veel water en als dat bevriest heb je weer die bevrozen blok.
Dan krijg je in volume dus meer ijsmengsel.
Vraag me af of je dan niet het risco loopt toch hard ijs te krijgen.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#30 Bericht door Gerda » 18-11-2014 18:27

Inmiddels staat er een mengsel klaar voor morgen, karamelijs.
Ga ook ras terug met de toegevoegde suiker, hij is me eigenlijk nog te zoet en heb 20 gram suiker weggelaten.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

lazlo92

#31 Bericht door lazlo92 » 04-10-2015 17:45

(Het is al wel een oudere post maar had toch een soort van vraag/opmerking)

Elke jij laat je ijs mix 24 uur rijpen, hier heb ik nog niet eerder van gehoord en vroeg me af waarvoor dit dient?

Ik heb namelijk wel is begrepen dat hoe sneller je je ijs mengels terug koelt van de (85 graden) naar +/- 7 graden en dan in de ijsmachine doet je een zachter/glader romiger ijs kreeg (heb het onderandere van Heston Bloemnthal die werkt dan zelfs met stikstof zodat het zo snel mogelijk koelt)


Ik vind de glucose tip heel interresant had dat nog niet eerder gehoord maar wat je typt klinkt enorm logisch en ga ik zeker proberen (😂😂wij hebben ook glucose in huis we houden wel van aparte recepten en expirementeren)

lazlo92

#32 Bericht door lazlo92 » 04-10-2015 17:53

Een ijstaart/bal (kersesorbet ijs een semifredo met kirsch (wit) en spyced chocolate buitenkant met een pure chocolade dop)

Afbeelding
Afbeelding

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#33 Bericht door Gerda » 04-10-2015 20:43

Dat ziet er goed uit!!!
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast