Roomijs
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 213
- Lid geworden op: 13-07-2013 18:14
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Dan krijg je in volume dus meer ijsmengsel.Elke schreef:Nee, als ik fruit toevoeg zorg ik dat ik er eerst een soort dikke confituur van maak met zo weinig mogelijk water in , want gewoon fruit bevat veel water en als dat bevriest heb je weer die bevrozen blok.
Vraag me af of je dan niet het risco loopt toch hard ijs te krijgen.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
(Het is al wel een oudere post maar had toch een soort van vraag/opmerking)
Elke jij laat je ijs mix 24 uur rijpen, hier heb ik nog niet eerder van gehoord en vroeg me af waarvoor dit dient?
Ik heb namelijk wel is begrepen dat hoe sneller je je ijs mengels terug koelt van de (85 graden) naar +/- 7 graden en dan in de ijsmachine doet je een zachter/glader romiger ijs kreeg (heb het onderandere van Heston Bloemnthal die werkt dan zelfs met stikstof zodat het zo snel mogelijk koelt)
Ik vind de glucose tip heel interresant had dat nog niet eerder gehoord maar wat je typt klinkt enorm logisch en ga ik zeker proberen (😂😂wij hebben ook glucose in huis we houden wel van aparte recepten en expirementeren)
Elke jij laat je ijs mix 24 uur rijpen, hier heb ik nog niet eerder van gehoord en vroeg me af waarvoor dit dient?
Ik heb namelijk wel is begrepen dat hoe sneller je je ijs mengels terug koelt van de (85 graden) naar +/- 7 graden en dan in de ijsmachine doet je een zachter/glader romiger ijs kreeg (heb het onderandere van Heston Bloemnthal die werkt dan zelfs met stikstof zodat het zo snel mogelijk koelt)
Ik vind de glucose tip heel interresant had dat nog niet eerder gehoord maar wat je typt klinkt enorm logisch en ga ik zeker proberen (😂😂wij hebben ook glucose in huis we houden wel van aparte recepten en expirementeren)
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast