Pagina 2 van 2

Geplaatst: 11-11-2014 21:00
door Gerda
Ik heb jouw recept exact gevolgd.
ook de hoeveelheid suiker/ glucosesiroop. volgens jou concentraties.
Mij siroop wat dan volgens dat blog geen glucosesiroop mag heten.)
Maar is in bestel en wil nog veeeeeel meer soorten ijs maken.mmmmm

Geplaatst: 12-11-2014 07:24
door raf
Hallo,

Ik ben net terug uit Frankrijk, zal vanavond eens kijken naar het basisrecept van ijsmaken.

Mvg

Raf :D

Geplaatst: 13-11-2014 20:53
door Gerda
Ondanks mijn eigen gemaakte glucosesiroop is mijn ijs mooi schepbaar gebleven in de diepvries.

Geplaatst: 13-11-2014 21:50
door Gerda
Elke schreef:Nee, als ik fruit toevoeg zorg ik dat ik er eerst een soort dikke confituur van maak met zo weinig mogelijk water in , want gewoon fruit bevat veel water en als dat bevriest heb je weer die bevrozen blok.
Dan krijg je in volume dus meer ijsmengsel.
Vraag me af of je dan niet het risco loopt toch hard ijs te krijgen.

Geplaatst: 18-11-2014 18:27
door Gerda
Inmiddels staat er een mengsel klaar voor morgen, karamelijs.
Ga ook ras terug met de toegevoegde suiker, hij is me eigenlijk nog te zoet en heb 20 gram suiker weggelaten.

Geplaatst: 04-10-2015 17:45
door lazlo92
(Het is al wel een oudere post maar had toch een soort van vraag/opmerking)

Elke jij laat je ijs mix 24 uur rijpen, hier heb ik nog niet eerder van gehoord en vroeg me af waarvoor dit dient?

Ik heb namelijk wel is begrepen dat hoe sneller je je ijs mengels terug koelt van de (85 graden) naar +/- 7 graden en dan in de ijsmachine doet je een zachter/glader romiger ijs kreeg (heb het onderandere van Heston Bloemnthal die werkt dan zelfs met stikstof zodat het zo snel mogelijk koelt)


Ik vind de glucose tip heel interresant had dat nog niet eerder gehoord maar wat je typt klinkt enorm logisch en ga ik zeker proberen (😂😂wij hebben ook glucose in huis we houden wel van aparte recepten en expirementeren)

Geplaatst: 04-10-2015 17:53
door lazlo92
Een ijstaart/bal (kersesorbet ijs een semifredo met kirsch (wit) en spyced chocolate buitenkant met een pure chocolade dop)

Afbeelding
Afbeelding

Geplaatst: 04-10-2015 20:43
door Gerda
Dat ziet er goed uit!!!