Pagina 1 van 1

Wat doen jullie met wei?

Geplaatst: 30-03-2017 15:32
door ciesvandekwis
Ik vind het zo'n zonde om die lekkere wei weg te gieten. Meestal gebruik ik die om vanalles mee te maken:
- vervangt water bij het maken van pizzadeeg en zuurdesembrood
- natuurlijk maak ik van de verse wei steevast ricottakaas, maar dan nog zit je met overschot-wei, die vries ik in. Ook in de soep gaat het prima.

Wat doen jullie er mee?

Geplaatst: 30-03-2017 18:23
door Corrie
Ricotta voor dochter maken, de rest gooi ik op de compost hoop.
Manlief lust niks met wei erin, vind hij te zuur.
Als ik elke keer wei moet bewaren moet ik er nog een vrieskast bij hebben. Heb er al 3 staan.

Geplaatst: 30-03-2017 20:42
door Vera
Er is ergens een topic wat je allemaal met de wei kunt doen. Vraag me nu niet waar, maar stonden leuke tips in.
Ik denk ergens onderaan bij recepten?

Geplaatst: 31-03-2017 10:20
door Othon
soms drink ik die gewoon uit. als gewichtheffer kan je die extra eiwitten wel goed gebruiken.

wei oveschot

Geplaatst: 31-03-2017 15:17
door mariawitte
euhm ik giet het gewoon weg heb nog niet iets wat ik er van zou willen maken eerlijk gezegd

recepten met wei

Geplaatst: 02-04-2017 19:26
door mariawitte
ik had afgelopen week geantwoord dat ik het weg gooide de wei
vandaag heb ik er dus een simpel wit brood mee gebakken
500 gr meel
8 gr gist
10 gr suiker
15 gr boter
330 gr wei ipv water
het brood is goed gekeurt door ons beiden had ter vergelijking ook een gewoon wit brood met water gebakken zelfde recept verder
deze houden we erin dus had wel wei van geitemelk deze keer
smaak van brood was 1 zoeter en 2 pittigere nasmaak beviel ons dus wel

Geplaatst: 17-01-2018 16:07
door lily
kalfjes vinden het heerlijk