Eierkaas

De naam zegt het al....
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Danuta
Extra belegen kaas
Berichten: 352
Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
Contacteer:

Eierkaas

#1 Bericht door Danuta » 25-09-2013 10:23

Aangezien ik bezig was een Eierkaasvorm te zoeken en te kopen bedacht ik dat jullie dit misschien niet kennen.

Het is een vreemd soort toetje, broodbeleg etc gemaakt van melk en eieren hoofdzakelijk.

De recepten lopen een beetje uiteen, ligt er aan hoe fijn je eht wilt ehbben of wat je voorkeuren zijn.

De receptuur en eht gerecht komen uit het Westerwald.

Basic recept is :
6 eieren
halve liter melk
mespunt zout
1 of 2 EL suiker

Het simpelste is de boel goed te verroeren in een weckpot te geven en die in een waterbad te zetten dat tegen het koken aanzit.
40 minuten laten garen en iedere paar minuten even roeren.

Daarna storten in een Eierkäsform of een kaasvormpje met wat gaten aan onder en zijkant en op een schaaltje te zetten, af laten koelen en overnacht in de koelkast verder het vocht uit laten lopen. Sommigen geven dan wat confiture erbij en brood, krentenbrood of ander zoet brood of eten eht zo...ook bestrooid men eht wel eens met een mengsel van kaneel en suiker etc.

Je kunt de smaak verfijnen door er een 125 ml zure room in de mix te geven of een 100 ml goede karnemelk, gewoon naar smaak.

Dit zijn trouwens een Eierkäsformen:
http://shop.keramik-seifert.de/eierkaes ... 3d9c7c3b66

Misstaat in geen enkele verzameling :))


MVG


Danuta
MLG

Danuta en de Bende van Donnersbachwald.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten