Karnemelk maken
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Karnemelk maken
Doe eens gek maak je eigen karnemelk.....
Is heel simpel en smaakt überherrlich!
Melk (gepasteuriseerde winkelmelk) op een temperatuur van 20 graden - 6% zuursel (moedercultuur of gewoon karnemelk) toevoegen. Kort doorroeren. 24 Uur laten staan bij ca 20 graden. Even doorkloppen met de mixer en jawel, dan heb je heerlijke dikke ouderwetse karnemelk.
Kan net als yoghurt steeds doorgestart worden.
Is heel simpel en smaakt überherrlich!
Melk (gepasteuriseerde winkelmelk) op een temperatuur van 20 graden - 6% zuursel (moedercultuur of gewoon karnemelk) toevoegen. Kort doorroeren. 24 Uur laten staan bij ca 20 graden. Even doorkloppen met de mixer en jawel, dan heb je heerlijke dikke ouderwetse karnemelk.
Kan net als yoghurt steeds doorgestart worden.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Je houdt helemaal niet van karnemelk John?
Klopt hoor Herman, eigenlijk is het een afvalproduct van het botermaken. Maar toen wij een keer boter maakten en het mislukte - er kwam geen boter uit de aangezuurde melk - en we de melk proefden waren we allebei verkocht. Nu maken we dus gewoon karnemelk met de boter erin.....
Vandaar dat kort doorkloppen, klop je langer door dan trek je de boter eruit. :wink:
Klopt hoor Herman, eigenlijk is het een afvalproduct van het botermaken. Maar toen wij een keer boter maakten en het mislukte - er kwam geen boter uit de aangezuurde melk - en we de melk proefden waren we allebei verkocht. Nu maken we dus gewoon karnemelk met de boter erin.....
Vandaar dat kort doorkloppen, klop je langer door dan trek je de boter eruit. :wink:
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Tip voor de non-spruitjes eters:
Schoonmaken, halveren, roerbakken met een beetje olijfolie tot ze beetgaar zijn en dan een beetje (of wat meer) parmezaanse kaas erover raspen.
Dan is het ineens heerlijk!
Zo heb ik ze leren eten.
Als je het helemaal luxe wilt maken, kun je er wat spekreepjes bij bakken. Maar dat is natuurlijk alleen handig voor vleeseters.
Mijn moeder kookte ze altijd te lang en dan werden ze bitter. Op mijn manier blijven ze heerlijk zoet en met de parmezaan... :}
Schoonmaken, halveren, roerbakken met een beetje olijfolie tot ze beetgaar zijn en dan een beetje (of wat meer) parmezaanse kaas erover raspen.
Dan is het ineens heerlijk!
Zo heb ik ze leren eten.
Als je het helemaal luxe wilt maken, kun je er wat spekreepjes bij bakken. Maar dat is natuurlijk alleen handig voor vleeseters.
Mijn moeder kookte ze altijd te lang en dan werden ze bitter. Op mijn manier blijven ze heerlijk zoet en met de parmezaan... :}
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Jouke dank voor het meedenken....
Ga je zelf ook karnemelk maken?
Nee John, dat wordt hem niet. Ik heb echt al van alles geprobeerd, want ik vind het heel stom. Maar ik kan ze niet eten. Klaarmaken voor Gerrit, die ze graag eet, is me al een gruwel. Al bij het schoonmaken staan ze me tegen. Hij krijgt ze dan ook echt niet vaak. :wink:
Ach iedere gek heeft zijn gebrek!
Gelukkig lust ik verder wel alles. We hadden van de week een gesprek daarover - niertjes, lever, zwezerik, pens, tong, zelfs een keer hersenen (weet niet van welk dier, zal wel koe geweest zijn) gegeten bij Egyptische kennissen. Niks is me te gek, maar spruitjes, nee!
Als ik wel eens bij iemand eet die vraagt: 'heb je dingen die je niet lust' is het echt alleen spruitjes. Dussss, als ik een keer bij je kom eten dan weet je dat vast. :D
Ga je zelf ook karnemelk maken?
Nee John, dat wordt hem niet. Ik heb echt al van alles geprobeerd, want ik vind het heel stom. Maar ik kan ze niet eten. Klaarmaken voor Gerrit, die ze graag eet, is me al een gruwel. Al bij het schoonmaken staan ze me tegen. Hij krijgt ze dan ook echt niet vaak. :wink:
Ach iedere gek heeft zijn gebrek!
Gelukkig lust ik verder wel alles. We hadden van de week een gesprek daarover - niertjes, lever, zwezerik, pens, tong, zelfs een keer hersenen (weet niet van welk dier, zal wel koe geweest zijn) gegeten bij Egyptische kennissen. Niks is me te gek, maar spruitjes, nee!
Als ik wel eens bij iemand eet die vraagt: 'heb je dingen die je niet lust' is het echt alleen spruitjes. Dussss, als ik een keer bij je kom eten dan weet je dat vast. :D
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Belegen kaas
- Berichten: 313
- Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 454
- Lid geworden op: 15-12-2017 16:38
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten