Bakboter
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 173
- Lid geworden op: 26-11-2013 20:05
- Contacteer:
Bakboter
Beste Forumbezoekers ,
Nu zijn wij totaal niet gebonden aan merkproducten , maar er is wel 1 ding en dat is bakboter van het merk Solo omdat het vlees daar mooi bruin van word , nu is mijn vraag kun je zoiets zelf maken of toch iets wat in de buurt komt...
Nu zijn wij totaal niet gebonden aan merkproducten , maar er is wel 1 ding en dat is bakboter van het merk Solo omdat het vlees daar mooi bruin van word , nu is mijn vraag kun je zoiets zelf maken of toch iets wat in de buurt komt...
Warme groeten
Stef.
I'm maybe a dreamer but I'm not the one who sleeps.
Stef.
I'm maybe a dreamer but I'm not the one who sleeps.
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 173
- Lid geworden op: 26-11-2013 20:05
- Contacteer:
Dat kan ik eens proberen , ik twijfel er enkel aan dat je mooi bruin vlees verkrijgt , die 5 liter wei die ik van bij jou heb mee gedaan die is gebruikt voor pannenkoeken en de rest hebben we met ons allen uitgedronken , de kids zijn er ook dol op en dan nog maar gezwegen over de hond die dronk dat ook zeer graag..
Warme groeten
Stef.
I'm maybe a dreamer but I'm not the one who sleeps.
Stef.
I'm maybe a dreamer but I'm not the one who sleeps.
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Ik vind de wei zo ook niet lekker om te drinken, maar in de pannenkoeken vinden wij het wel lekker.
Vlees zo in de wei bakken zal niet lukken, teveel water, dan gaat je vlees koken....
Wat wel kan is de wei afromen. Dan moet het een aantal uren staan, de room drijft dan op de wei. Afscheppen, eventueel nog een keer na een paar uur. Verhitten naar 90 graden in verband met de houdbaarheid. Snel afkoelen naar 20 graden. Aanzuren - 6% zuursel (moedercultuur) of karnemelk toevoegen. Dan 24 uur laten staan bij kamertemperatuur. Daarna met de mixer karnen.
Vlees zo in de wei bakken zal niet lukken, teveel water, dan gaat je vlees koken....
Wat wel kan is de wei afromen. Dan moet het een aantal uren staan, de room drijft dan op de wei. Afscheppen, eventueel nog een keer na een paar uur. Verhitten naar 90 graden in verband met de houdbaarheid. Snel afkoelen naar 20 graden. Aanzuren - 6% zuursel (moedercultuur) of karnemelk toevoegen. Dan 24 uur laten staan bij kamertemperatuur. Daarna met de mixer karnen.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 173
- Lid geworden op: 26-11-2013 20:05
- Contacteer:
Bedankt voor het aanbod Elke maar beetje ver rijden :cry: wij lusten het allemaal en 1 ding is zeker gezond is het , gisteren gewone boter gemaakt ook de watermelk (overschot boter ) drinken wij op..Wij hebben in deze boter proberen bakken maar ook geen mooi resultaat , voor op de boterham en om brood te bakken geen enkel probleem..Elke schreef:brrrr smaken verschillen toch hé , ik vind die wei echt niet lekker !
dus Stef voel je vrij om te komen halen als ik kaas maak !!
Warme groeten
Stef.
I'm maybe a dreamer but I'm not the one who sleeps.
Stef.
I'm maybe a dreamer but I'm not the one who sleeps.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten