Pagina 1 van 1

Bakboter

Geplaatst: 05-12-2013 13:40
door stef
Beste Forumbezoekers ,

Nu zijn wij totaal niet gebonden aan merkproducten , maar er is wel 1 ding en dat is bakboter van het merk Solo omdat het vlees daar mooi bruin van word , nu is mijn vraag kun je zoiets zelf maken of toch iets wat in de buurt komt...

Geplaatst: 05-12-2013 15:47
door johnshadows
Je kunt bakken met wei van het kaasmaken.
Je hebt er wel veel van nodig.

Geplaatst: 05-12-2013 16:34
door stef
Dat kan ik eens proberen , ik twijfel er enkel aan dat je mooi bruin vlees verkrijgt , die 5 liter wei die ik van bij jou heb mee gedaan die is gebruikt voor pannenkoeken en de rest hebben we met ons allen uitgedronken , de kids zijn er ook dol op en dan nog maar gezwegen over de hond die dronk dat ook zeer graag..

Geplaatst: 05-12-2013 18:58
door Elke
brrrr smaken verschillen toch hé , ik vind die wei echt niet lekker !
dus Stef voel je vrij om te komen halen als ik kaas maak !!

Geplaatst: 05-12-2013 20:08
door Vera
Ik vind de wei zo ook niet lekker om te drinken, maar in de pannenkoeken vinden wij het wel lekker.

Vlees zo in de wei bakken zal niet lukken, teveel water, dan gaat je vlees koken....

Wat wel kan is de wei afromen. Dan moet het een aantal uren staan, de room drijft dan op de wei. Afscheppen, eventueel nog een keer na een paar uur. Verhitten naar 90 graden in verband met de houdbaarheid. Snel afkoelen naar 20 graden. Aanzuren - 6% zuursel (moedercultuur) of karnemelk toevoegen. Dan 24 uur laten staan bij kamertemperatuur. Daarna met de mixer karnen.

Geplaatst: 06-12-2013 07:53
door stef
Elke schreef:brrrr smaken verschillen toch hé , ik vind die wei echt niet lekker !
dus Stef voel je vrij om te komen halen als ik kaas maak !!
Bedankt voor het aanbod Elke maar beetje ver rijden :cry: wij lusten het allemaal en 1 ding is zeker gezond is het , gisteren gewone boter gemaakt ook de watermelk (overschot boter ) drinken wij op..Wij hebben in deze boter proberen bakken maar ook geen mooi resultaat , voor op de boterham en om brood te bakken geen enkel probleem..

Geplaatst: 18-07-2018 12:01
door Gast
Krijg je dan zoiets als dit??
Melk kreeg ik bevroren. En was bijna niet meer te mengen😣
Wilde het eigenlijk weggooien maar toch wat kaasjes gemaakt. Was toch 10 liter.
Wil dit in de koelkast zetten en afromen. Heb ik toch nog iets.
Afbeelding