Pagina 1 van 1

Vlierbloesemsiroop een heerlijke dorstlesser

Geplaatst: 30-06-2015 17:11
door Iaoon89
Wat heb je nodig ?

-vlierbloesem schermen
-1250gr suiker /l
-20 gram citroenzuur /l

Pluk de vlierbloesems in de ochtend op een droge dag.
Schud ze even uit voor de insecten en andere verontreinigingen.
Probeer zoveel mogelijk stelen van de schermen te verwijderen.

Doe deze dan allemaal in een grote pot, druk ze even aan en vul deze aan met water tot het water niveau net boven de bloesems zit .
Op deze manier krijg je de beste geconcentreerde smaak.

Laat deze pot 24 u rusten op een koele plek.

Na 24u zeef je de bloesems uit het water.
Na deze stap meet je even hoeveel liter je nu nog over hebt .

Voeg nu 1250gr suiker /l en 20 gr citroenzuur /l erbij en warm deze op tot de suiker opgelost is ( net onder het kookpunt).

Nu laten afkoelen en drinken maar !
Dit is zeer lekker met spuitwater erbij
Of gewoon bij de cava voegen !
Ik heb dit jaar 10l gemaakt dus ik heb een voorraad voor heel het jaar door ! Aangezien je maar 1 keer per jaar deze siroop kan maken ....

Geplaatst: 30-06-2015 19:53
door Vera
Grappig, ik heb vanmorgen schermen geplukt voor gelei en likeur!
:wink:
Siroop ga ik ook nog doen - is zo lekker door de yoghurt ook.

Geplaatst: 30-06-2015 21:59
door Iaoon89
Ik heb ook nog een recept voor vlierbloesemwijn. Maar deze is nu aan het gisten dus ik weet nog noet als deze wel lekker gaat zijn .

Geplaatst: 05-07-2015 17:50
door Jessy
K heb ook al vlierbloesemsiroop gemaakt, lekker!
En in het najaar weer ga ik er wijn van maken in combi met bramen en wat ik verder aan rood fruit vind. Was vorig jaar een heerlijke wijn!

Geplaatst: 06-02-2016 11:09
door Antonie
je kan ze ook paneren en bakken is ook erg lekker!!