Vlierbloesemsiroop een heerlijke dorstlesser

Kaas gaat goed samen met wijn. Of met likeur. Of met whiskey. Of port.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Iaoon89

Vlierbloesemsiroop een heerlijke dorstlesser

#1 Bericht door Iaoon89 » 30-06-2015 17:11

Wat heb je nodig ?

-vlierbloesem schermen
-1250gr suiker /l
-20 gram citroenzuur /l

Pluk de vlierbloesems in de ochtend op een droge dag.
Schud ze even uit voor de insecten en andere verontreinigingen.
Probeer zoveel mogelijk stelen van de schermen te verwijderen.

Doe deze dan allemaal in een grote pot, druk ze even aan en vul deze aan met water tot het water niveau net boven de bloesems zit .
Op deze manier krijg je de beste geconcentreerde smaak.

Laat deze pot 24 u rusten op een koele plek.

Na 24u zeef je de bloesems uit het water.
Na deze stap meet je even hoeveel liter je nu nog over hebt .

Voeg nu 1250gr suiker /l en 20 gr citroenzuur /l erbij en warm deze op tot de suiker opgelost is ( net onder het kookpunt).

Nu laten afkoelen en drinken maar !
Dit is zeer lekker met spuitwater erbij
Of gewoon bij de cava voegen !
Ik heb dit jaar 10l gemaakt dus ik heb een voorraad voor heel het jaar door ! Aangezien je maar 1 keer per jaar deze siroop kan maken ....

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#2 Bericht door Vera » 30-06-2015 19:53

Grappig, ik heb vanmorgen schermen geplukt voor gelei en likeur!
:wink:
Siroop ga ik ook nog doen - is zo lekker door de yoghurt ook.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Iaoon89

#3 Bericht door Iaoon89 » 30-06-2015 21:59

Ik heb ook nog een recept voor vlierbloesemwijn. Maar deze is nu aan het gisten dus ik weet nog noet als deze wel lekker gaat zijn .

Jessy
Belegen kaas
Berichten: 313
Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
Contacteer:

#4 Bericht door Jessy » 05-07-2015 17:50

K heb ook al vlierbloesemsiroop gemaakt, lekker!
En in het najaar weer ga ik er wijn van maken in combi met bramen en wat ik verder aan rood fruit vind. Was vorig jaar een heerlijke wijn!
Say cheese :-)

Antonie

#5 Bericht door Antonie » 06-02-2016 11:09

je kan ze ook paneren en bakken is ook erg lekker!!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten