Lekkere wijn! Gaan we vanuit....

Kaas gaat goed samen met wijn. Of met likeur. Of met whiskey. Of port.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Jessy
Belegen kaas
Berichten: 313
Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
Contacteer:

Lekkere wijn! Gaan we vanuit....

#1 Bericht door Jessy » 04-10-2015 19:54

Nog een receptje.
Heb het vorige jaar gemaakt en staat nu weer te pruttelen.
Vlierbes en bramenwijn , ong half half en met 1.5 liter water.
Evt aanvullen met wat je nog aan rood fruit hebt liggen.
Ik heb er dit jaar framboos en rode bes en aardbei door gedaan.

Aan de kook brengen met het water en als het op kamertemperatuur is gist erbij . Na drie dagen door een zeef halen en in de fles doen met waterslot.
En natuurlijk 1.5 kilo suiker erbij.

Af en toe overhevelen op schone fles.
Was vorig jaar een overheerlijke fles frisse rode wijn.
K heb er nu tien liter van staan pruttelen en kan haast niet wachten....
Say cheese :-)

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#2 Bericht door johnshadows » 05-10-2015 16:37

Jessy hoeveel sap heb je dan?
Want 1.5 kg suiker er bij...
Stevig wijntje! :lol:
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

webmaster

#3 Bericht door webmaster » 05-10-2015 18:26

Voor mij een hele tijd geleden dat ik wijn heb gemaakt, maar ik gebruikte destijds een soort pekelweger om het suikergehalte te bepalen en daar hing de hoeveelheid toegevoegde suiker van af.

Jessy
Belegen kaas
Berichten: 313
Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
Contacteer:

#4 Bericht door Jessy » 13-01-2016 15:33

Vandaag deze wijn gebotteld, en idd hoog alcoholpercentage.

Ik heb er twee keer 5 liter van op de gistingsfles staan en vandaag 1 fles die al een tijdje stil stond gebotteld en gaf 4.5 liter heerlijke wijn.

Ik heb indertijd 3.5 kilo aan fruit gebruikt. en dit dus aangelengd zoals hierboven beschreven en na de eerste gisting iets bijgevuld met water.

1 fles heb ik geheveld en aangevuld met rood sap van druiven, deze staat nog , is nog niet rustig de ander dus gebotteld en prachtig rood van kleur.

Nu nog een poos wachten en van t zomer kan ie open, hij smaakte zo zalig en vol naar fruit!
Echt een aanrader en zo makkelijk, gewoon eens doen!
Say cheese :-)

Jessy
Belegen kaas
Berichten: 313
Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
Contacteer:

#5 Bericht door Jessy » 13-01-2016 15:36

ok, foto natuurlijk

Ik had niet genoeg donkere flessen dus deze zit in een lichte fles maar kun je wel mooi de kleur zien!

Hij komt toch op een donkere plek dus zal niet veel uitmaken denk ik.
Afbeelding
Say cheese :-)

Roos

#6 Bericht door Roos » 14-01-2016 10:52

Dat ziet er goed en lekker uit :)

Ookal zoiet wat ik graag nog een keer will gaan doen, flessen end zijn in de kelder aanwezig. Nu nog de tijd vinden me in de Materie te verdiepen en een keer te gaan doen.

geniet van je lekker wijn!

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#7 Bericht door Vera » 14-01-2016 11:04

Mooi kleurtje Jessy!
Zal best gaan smaken straks.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Jessy
Belegen kaas
Berichten: 313
Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
Contacteer:

#8 Bericht door Jessy » 24-05-2016 20:45

Ik ben blij te melden dat deze wijn echt heerlijk is geworden!

Heel volle smaak en heel fruitig en lekker stroperig aan de randen.

En idd hoog alcohol percentage, maar meten kan ik het niet.

Gaan we zeker weer doen dit najaar :wink:
Say cheese :-)

Knuddefrutje
Oude kaas
Berichten: 882
Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
Contacteer:

#9 Bericht door Knuddefrutje » 24-05-2016 21:38

Ziet er mooi uit hoor!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten