Nee, het poezelbeest loopt niet over het toetsenbord ;).
Umeshu is een Japanse pruimenlikeur, gemaakt van suiker, shochu (een soort 80% wodka) en onrijpe ume (Japanse abrikozen).
De pruimenoogst van een collega van me was dusdanig goed dit jaar dat ze een complete boodschappentas ervan op kantoor neerzette. Ik heb de helft geconfisceerd om er jam en umeshu van te maken. (ik heb haar al geinteresseerd in het plan dat ze er volgend jaar maar gewoon wijn van gaat maken)
Idee is simpel: Vul een pot of fles vol met pruimen, voeg daar net zoveel ruwe suiker aan toe.
En giet daar de shochu overheen.
Laat dat vervolgens een aantal maanden staan. (hier na een weekje)
Umeshu
-
- Verse kaas
- Berichten: 24
- Lid geworden op: 12-11-2013 20:01
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten