Pagina 1 van 1

Umeshu

Geplaatst: 29-11-2013 03:05
door unclero
Nee, het poezelbeest loopt niet over het toetsenbord ;).
Umeshu is een Japanse pruimenlikeur, gemaakt van suiker, shochu (een soort 80% wodka) en onrijpe ume (Japanse abrikozen).

De pruimenoogst van een collega van me was dusdanig goed dit jaar dat ze een complete boodschappentas ervan op kantoor neerzette. Ik heb de helft geconfisceerd om er jam en umeshu van te maken. (ik heb haar al geinteresseerd in het plan dat ze er volgend jaar maar gewoon wijn van gaat maken)

Idee is simpel: Vul een pot of fles vol met pruimen, voeg daar net zoveel ruwe suiker aan toe.
Afbeelding

En giet daar de shochu overheen.
Afbeelding

Laat dat vervolgens een aantal maanden staan. (hier na een weekje)
Afbeelding

Geplaatst: 29-11-2013 09:37
door johnshadows
Zoet zoet.
Maar wel lekker. :wink: