Umeshu

Kaas gaat goed samen met wijn. Of met likeur. Of met whiskey. Of port.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
unclero
Verse kaas
Berichten: 24
Lid geworden op: 12-11-2013 20:01
Contacteer:

Umeshu

#1 Bericht door unclero » 29-11-2013 03:05

Nee, het poezelbeest loopt niet over het toetsenbord ;).
Umeshu is een Japanse pruimenlikeur, gemaakt van suiker, shochu (een soort 80% wodka) en onrijpe ume (Japanse abrikozen).

De pruimenoogst van een collega van me was dusdanig goed dit jaar dat ze een complete boodschappentas ervan op kantoor neerzette. Ik heb de helft geconfisceerd om er jam en umeshu van te maken. (ik heb haar al geinteresseerd in het plan dat ze er volgend jaar maar gewoon wijn van gaat maken)

Idee is simpel: Vul een pot of fles vol met pruimen, voeg daar net zoveel ruwe suiker aan toe.
Afbeelding

En giet daar de shochu overheen.
Afbeelding

Laat dat vervolgens een aantal maanden staan. (hier na een weekje)
Afbeelding

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#2 Bericht door johnshadows » 29-11-2013 09:37

Zoet zoet.
Maar wel lekker. :wink:
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten