Pagina 1 van 1

likeuren

Geplaatst: 08-10-2014 22:00
door Gerda
Afbeelding

Frambozen likeur van 100ml suikersiroop, 300ml wodka en een bakje bio-frambozen. 2 maanden laten staan.

Geplaatst: 10-10-2014 08:24
door raf
Hallo,

Ziet er lekker uit?
Recept :?:
Mvg
Raf

Geplaatst: 10-10-2014 13:39
door woeco
Mmmmm...
Raf, ik denk dat het recept onder de foto staat. Makkelijk dus 😄

Geplaatst: 10-10-2014 15:05
door raf
Bereidingswijze?

Geplaatst: 10-10-2014 18:18
door Elke
gewoon alles bijeen kappen :lol:

Geplaatst: 10-10-2014 18:22
door Vera
Prachtig rood drankje Gerda!

Vruchtenlikeur maak ik door eerst de drank (Gebruik meestal DoppelKorn dus jenever) en de vruchten in een pot te doen. Dit een paar weken laten staan. Dan zeven en suikerwater toevoegen. Voordeel - je voegt net zoveel suikerwater toe tot de smaak ok is. Vervolgens weer een paar weken laten staan. En dan....... Nippen maar!

Geplaatst: 10-10-2014 19:31
door Gerda
Elke schreef:gewoon alles bijeen kappen :lol:
hahaha ik houd zo van dat taaltje!

Inderdaad alles in een glazen pot en gewoon in je keuken laten staan.

Als het klaar is kun je de bleke frambozen opvangen en over het ijs eten, wel sterk hoor!!!

Geplaatst: 10-10-2014 19:32
door Gerda
raf schreef:Hallo,

Ziet er lekker uit?
Recept :?:
Mvg
Raf
Raf je kunt in plaats van frambozen ook rijpe meloen nemen, of overrijpe peren ( echt een aanrader) aardbeien.....enz enz

Geplaatst: 11-10-2014 07:49
door raf
Bedankt iedereen :D

Geplaatst: 11-10-2014 13:16
door Vera
Afbeelding

Limoncello in de maak.....
Sap, rasp of hele schil (met zo min mogelijk wit) van 3 citroenen en een fles Korn (o.7 liter) in een weckpot doen en ca 2 weken laten staan.
Vloeistof zeven door een doek.
Water warmen met veel suiker tot de suiker opgelost is. Dit in kleine scheutjes bij de citroenvloeistof doen, steeds tussendoor proeven tot het de gewenste smaak heeft. De likeur blijft troebel.
Overgieten in een brandschone fles. Weekje laten staan en nippen maar!