likeuren

Kaas gaat goed samen met wijn. Of met likeur. Of met whiskey. Of port.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

likeuren

#1 Bericht door Gerda » 08-10-2014 22:00

Afbeelding

Frambozen likeur van 100ml suikersiroop, 300ml wodka en een bakje bio-frambozen. 2 maanden laten staan.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

raf
Jong belegen kaas
Berichten: 213
Lid geworden op: 13-07-2013 18:14
Contacteer:

#2 Bericht door raf » 10-10-2014 08:24

Hallo,

Ziet er lekker uit?
Recept :?:
Mvg
Raf

woeco

#3 Bericht door woeco » 10-10-2014 13:39

Mmmmm...
Raf, ik denk dat het recept onder de foto staat. Makkelijk dus 😄

raf
Jong belegen kaas
Berichten: 213
Lid geworden op: 13-07-2013 18:14
Contacteer:

#4 Bericht door raf » 10-10-2014 15:05

Bereidingswijze?

Elke
Oude kaas
Berichten: 986
Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
Contacteer:

#5 Bericht door Elke » 10-10-2014 18:18

gewoon alles bijeen kappen :lol:

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#6 Bericht door Vera » 10-10-2014 18:22

Prachtig rood drankje Gerda!

Vruchtenlikeur maak ik door eerst de drank (Gebruik meestal DoppelKorn dus jenever) en de vruchten in een pot te doen. Dit een paar weken laten staan. Dan zeven en suikerwater toevoegen. Voordeel - je voegt net zoveel suikerwater toe tot de smaak ok is. Vervolgens weer een paar weken laten staan. En dan....... Nippen maar!
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#7 Bericht door Gerda » 10-10-2014 19:31

Elke schreef:gewoon alles bijeen kappen :lol:
hahaha ik houd zo van dat taaltje!

Inderdaad alles in een glazen pot en gewoon in je keuken laten staan.

Als het klaar is kun je de bleke frambozen opvangen en over het ijs eten, wel sterk hoor!!!
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#8 Bericht door Gerda » 10-10-2014 19:32

raf schreef:Hallo,

Ziet er lekker uit?
Recept :?:
Mvg
Raf
Raf je kunt in plaats van frambozen ook rijpe meloen nemen, of overrijpe peren ( echt een aanrader) aardbeien.....enz enz
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

raf
Jong belegen kaas
Berichten: 213
Lid geworden op: 13-07-2013 18:14
Contacteer:

#9 Bericht door raf » 11-10-2014 07:49

Bedankt iedereen :D

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#10 Bericht door Vera » 11-10-2014 13:16

Afbeelding

Limoncello in de maak.....
Sap, rasp of hele schil (met zo min mogelijk wit) van 3 citroenen en een fles Korn (o.7 liter) in een weckpot doen en ca 2 weken laten staan.
Vloeistof zeven door een doek.
Water warmen met veel suiker tot de suiker opgelost is. Dit in kleine scheutjes bij de citroenvloeistof doen, steeds tussendoor proeven tot het de gewenste smaak heeft. De likeur blijft troebel.
Overgieten in een brandschone fles. Weekje laten staan en nippen maar!
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten