met spoed gevraagd! uitleg hydrometer
met spoed gevraagd! uitleg hydrometer
Hallo allemaal,
mijn most staat nu 12 uur in de pecto enzyme en de sulfiet
en moet nu mijn alcohol % berekenen door middel van die %#$&(*^&%$ hydrometer.
overal lees ik getallen boven de 1000 maar op mijn meter van de brouwmarkt lees ik het volgende
4% of 78 of 30 en kom er dus niet uit hoeveel suiker ik moet toevoegen per liter!
wie oh wie kan mij met spoed helpen!
groetjes
Michel
mijn most staat nu 12 uur in de pecto enzyme en de sulfiet
en moet nu mijn alcohol % berekenen door middel van die %#$&(*^&%$ hydrometer.
overal lees ik getallen boven de 1000 maar op mijn meter van de brouwmarkt lees ik het volgende
4% of 78 of 30 en kom er dus niet uit hoeveel suiker ik moet toevoegen per liter!
wie oh wie kan mij met spoed helpen!
groetjes
Michel
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Die duizend staat voor oechsle en bepaald welke wijn je wilt maken en hoeveel suiker je moet toevoegen.
dat zijn die getalletjes 50-60-70-80 bovenaan staat het getal 1000 daar tel je deze bij op.
Alcohol bepalen doe je met een vinometer.
http://www.dewijnhoek.nl/database/info28.html
Ik ben er ook nog niet zo in thuis maar met het boekje stap voor stap wijnmaken die bij de startersset van brouwland zit kom je een heel eind.
dat zijn die getalletjes 50-60-70-80 bovenaan staat het getal 1000 daar tel je deze bij op.
Alcohol bepalen doe je met een vinometer.
http://www.dewijnhoek.nl/database/info28.html
Ik ben er ook nog niet zo in thuis maar met het boekje stap voor stap wijnmaken die bij de startersset van brouwland zit kom je een heel eind.
Dank je wel Gerda voor je snelle response!
Ok dan meet ik dus 1030, en ik heb geproefd heerlijk zoet sapje
het gaat om witte wijn en wil graag 13% bereiken wat moet ik dus nu doen?
hoeveel suiker moet ik toevoegen? tis zo lastig met al die berekeningen maar vooral het uitlezen!
ik heb 9 liter
16 gram per 1% alcohol? zit nu op 4% dus moet ik 9 x 16 is 144 gram toevoegen? lijkt mij een beetje weinig!
mvg
Michel
Ok dan meet ik dus 1030, en ik heb geproefd heerlijk zoet sapje
het gaat om witte wijn en wil graag 13% bereiken wat moet ik dus nu doen?
hoeveel suiker moet ik toevoegen? tis zo lastig met al die berekeningen maar vooral het uitlezen!
ik heb 9 liter
16 gram per 1% alcohol? zit nu op 4% dus moet ik 9 x 16 is 144 gram toevoegen? lijkt mij een beetje weinig!
mvg
Michel
Gerda schreef:Die duizend staat voor oechsle en bepaald welke wijn je wilt maken en hoeveel suiker je moet toevoegen.
dat zijn die getalletjes 50-60-70-80 bovenaan staat het getal 1000 daar tel je deze bij op.
Alcohol bepalen doe je met een vinometer.
http://www.dewijnhoek.nl/database/info28.html
Ik ben er ook nog niet zo in thuis maar met het boekje stap voor stap wijnmaken die bij de startersset van brouwland zit kom je een heel eind.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Voor 13% heb je een S.G van ongeveer 1100 nodig
dan moet er 2650 gram suiker per 10 liter in zitten
1030 geeft een alcoholpercentage van 3,7 en bevat 760 gram suiker per 10 liter
Je zou op 10 liter dus nog 2650 - 760 = 1890 gram aan suiker moeten toevoegen om je alcoholpercentage te bereiken
op 9 liter is dat dan 1700 gram.
Ik heb van de brouwmarkt zo'n mooi schema ;-)
dan moet er 2650 gram suiker per 10 liter in zitten
1030 geeft een alcoholpercentage van 3,7 en bevat 760 gram suiker per 10 liter
Je zou op 10 liter dus nog 2650 - 760 = 1890 gram aan suiker moeten toevoegen om je alcoholpercentage te bereiken
op 9 liter is dat dan 1700 gram.
Ik heb van de brouwmarkt zo'n mooi schema ;-)
Bedankt cootje,
Daar hebben we wat aan
? schema kan je dat kopen daar
groet
Michel
Daar hebben we wat aan
? schema kan je dat kopen daar
groet
Michel
cootje schreef:Voor 13% heb je een S.G van ongeveer 1100 nodig
dan moet er 2650 gram suiker per 10 liter in zitten
1030 geeft een alcoholpercentage van 3,7 en bevat 760 gram suiker per 10 liter
Je zou op 10 liter dus nog 2650 - 760 = 1890 gram aan suiker moeten toevoegen om je alcoholpercentage te bereiken
op 9 liter is dat dan 1700 gram.
Ik heb van de brouwmarkt zo'n mooi schema ;-)
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten