Kruidenlikeur

Kaas gaat goed samen met wijn. Of met likeur. Of met whiskey. Of port.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

Kruidenlikeur

#1 Bericht door Vera » 21-11-2014 19:56

Een variant op de Waldlikeur van John:

ca 10 Kruidnagels
1 tl Peperkorrels
1/2 eetlepel cardamonpitten (geplet)
Verse gember ca 3 cm in stukjes gesneden
schil van een sinasappel
1 pijpje kaneel
Dit overgoten met 0.7 liter Doppelkorn (Jenever)
Ca 2 weken donker wegzetten, dagelijks even omschudden.
Zeven door een doek.
Suikerstroop maken met bruine basterdsuiker en water. Net zo veel suikerstroop toevoegen tot de smaak je bevalt.
Overgieten in een schone fles en weer 2 weken laten staan. Dat wordt genieten met de kerst!
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Mariken

Leuk!

#2 Bericht door Mariken » 02-10-2015 14:51

Lijkt me lekker, ga ik ook proberen, bedankt!

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#3 Bericht door Vera » 04-10-2015 11:13

Echt een aanrader Mariken!
Ik ga zelf ook maar weer eens aan de slag.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast