Kruidenlikeur
Geplaatst: 21-11-2014 19:56
Een variant op de Waldlikeur van John:
ca 10 Kruidnagels
1 tl Peperkorrels
1/2 eetlepel cardamonpitten (geplet)
Verse gember ca 3 cm in stukjes gesneden
schil van een sinasappel
1 pijpje kaneel
Dit overgoten met 0.7 liter Doppelkorn (Jenever)
Ca 2 weken donker wegzetten, dagelijks even omschudden.
Zeven door een doek.
Suikerstroop maken met bruine basterdsuiker en water. Net zo veel suikerstroop toevoegen tot de smaak je bevalt.
Overgieten in een schone fles en weer 2 weken laten staan. Dat wordt genieten met de kerst!
ca 10 Kruidnagels
1 tl Peperkorrels
1/2 eetlepel cardamonpitten (geplet)
Verse gember ca 3 cm in stukjes gesneden
schil van een sinasappel
1 pijpje kaneel
Dit overgoten met 0.7 liter Doppelkorn (Jenever)
Ca 2 weken donker wegzetten, dagelijks even omschudden.
Zeven door een doek.
Suikerstroop maken met bruine basterdsuiker en water. Net zo veel suikerstroop toevoegen tot de smaak je bevalt.
Overgieten in een schone fles en weer 2 weken laten staan. Dat wordt genieten met de kerst!