Paardenbloemwijn
-
- Belegen kaas
- Berichten: 256
- Lid geworden op: 27-10-2014 15:09
- Contacteer:
Paardenbloemwijn
Nu alles weer begint te groeien, maak ik minder kaas en ben ik vaker in de tuin bezig.
In de keuken worden in de lente en zomer en herfst hele andere zaken gemaakt. Jam, limonadesiroop, moes, veel wecken, en natuurlijk bier en wijn :D
De brandnetels voor ons brandnetelbier zijn nog net niet groot genoeg, maar de paardenbloemen bloeien al wel! En daar maak ik een bloemenwijn van.
Ik heb gisteren dus heel wat bloemetjes geplukt, en ze gekookt in water. Dat staat nu bijna 24 uur te trekken, en dan ga ik het zeven.
Ondertussen staan er ook heel wat sinaasappel-, en citroenpartjes te trekken met een berg suiker :) Wat rozijnen er bij, en morgen gaat dan alles bij elkaar en gaat de gist er bij.
In de keuken worden in de lente en zomer en herfst hele andere zaken gemaakt. Jam, limonadesiroop, moes, veel wecken, en natuurlijk bier en wijn :D
De brandnetels voor ons brandnetelbier zijn nog net niet groot genoeg, maar de paardenbloemen bloeien al wel! En daar maak ik een bloemenwijn van.
Ik heb gisteren dus heel wat bloemetjes geplukt, en ze gekookt in water. Dat staat nu bijna 24 uur te trekken, en dan ga ik het zeven.
Ondertussen staan er ook heel wat sinaasappel-, en citroenpartjes te trekken met een berg suiker :) Wat rozijnen er bij, en morgen gaat dan alles bij elkaar en gaat de gist er bij.
-
- Belegen kaas
- Berichten: 256
- Lid geworden op: 27-10-2014 15:09
- Contacteer:
Het recept staat onder andere op het Moestuinforum: http://www.moestuinforum.nl/paardenbloe ... t5053.html
En wij vinden het erg goed smaken :) Wel wat zoet de vorige keer (al vind ik dat zelf niet erg), dus nu gebruiken we iets minder suiker. Eens zien hoe dat uitpakt.
Ik gebruik deze wijn ook voor door de oreganosalami die ik wel eens maak.
Je moet lekker wat bloemetjes plukken, die even koken en daarna laten trekken. En dan samen met suiker en citrusvruchten laten gisten.
En wij vinden het erg goed smaken :) Wel wat zoet de vorige keer (al vind ik dat zelf niet erg), dus nu gebruiken we iets minder suiker. Eens zien hoe dat uitpakt.
Ik gebruik deze wijn ook voor door de oreganosalami die ik wel eens maak.
Je moet lekker wat bloemetjes plukken, die even koken en daarna laten trekken. En dan samen met suiker en citrusvruchten laten gisten.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten