Pagina 1 van 1

Paardenbloemwijn

Geplaatst: 16-04-2015 10:45
door Jorieke
Nu alles weer begint te groeien, maak ik minder kaas en ben ik vaker in de tuin bezig.
In de keuken worden in de lente en zomer en herfst hele andere zaken gemaakt. Jam, limonadesiroop, moes, veel wecken, en natuurlijk bier en wijn :D
De brandnetels voor ons brandnetelbier zijn nog net niet groot genoeg, maar de paardenbloemen bloeien al wel! En daar maak ik een bloemenwijn van.

Ik heb gisteren dus heel wat bloemetjes geplukt, en ze gekookt in water. Dat staat nu bijna 24 uur te trekken, en dan ga ik het zeven.

Afbeelding

Ondertussen staan er ook heel wat sinaasappel-, en citroenpartjes te trekken met een berg suiker :) Wat rozijnen er bij, en morgen gaat dan alles bij elkaar en gaat de gist er bij.

Afbeelding

Geplaatst: 16-04-2015 16:47
door webmaster
Daar heb ik helaas de ruimte niet meer voor....
Vlierbloesemwijn, vlierbessen-port, mousserende aardbeienwijn, rozebottelsherry, rijstwijn... Ik had drie mandflessen van 25 ltr plus een verzameling kleinere, dus vandaar dat het nogal wat ruimte vroeg :lol:

Geplaatst: 17-04-2015 21:04
door woeco
Echt? Maak je van paardebloem een wijn? Ik heb nog wel bloemen in het gras staan. Hoe die jij dat Jorieke? Ennn... Smaakt het goed?
Gr, Jacqueline

Geplaatst: 17-04-2015 21:48
door Jorieke
Het recept staat onder andere op het Moestuinforum: http://www.moestuinforum.nl/paardenbloe ... t5053.html

En wij vinden het erg goed smaken :) Wel wat zoet de vorige keer (al vind ik dat zelf niet erg), dus nu gebruiken we iets minder suiker. Eens zien hoe dat uitpakt.

Ik gebruik deze wijn ook voor door de oreganosalami die ik wel eens maak.

Je moet lekker wat bloemetjes plukken, die even koken en daarna laten trekken. En dan samen met suiker en citrusvruchten laten gisten.

Geplaatst: 18-04-2015 00:09
door woeco
Erg leuk. Ik kom alleen niet tot de 5 liter 😜 ik woon in de stad 😄
Dus plukken en rekenen.
Gr, Jacqueline

Geplaatst: 30-04-2015 20:08
door Vera
Ik heb een recept gevonden voor paardenbloemlikeur!!
Zal de link bij de likeuren zetten.
Wijn maken ga ik niet doen, heb al teveel hobbies en maak al teveel zelf....
Maar het lijkt me heerlijk.