Paardenbloemwijn
Geplaatst: 16-04-2015 10:45
Nu alles weer begint te groeien, maak ik minder kaas en ben ik vaker in de tuin bezig.
In de keuken worden in de lente en zomer en herfst hele andere zaken gemaakt. Jam, limonadesiroop, moes, veel wecken, en natuurlijk bier en wijn :D
De brandnetels voor ons brandnetelbier zijn nog net niet groot genoeg, maar de paardenbloemen bloeien al wel! En daar maak ik een bloemenwijn van.
Ik heb gisteren dus heel wat bloemetjes geplukt, en ze gekookt in water. Dat staat nu bijna 24 uur te trekken, en dan ga ik het zeven.
Ondertussen staan er ook heel wat sinaasappel-, en citroenpartjes te trekken met een berg suiker :) Wat rozijnen er bij, en morgen gaat dan alles bij elkaar en gaat de gist er bij.
In de keuken worden in de lente en zomer en herfst hele andere zaken gemaakt. Jam, limonadesiroop, moes, veel wecken, en natuurlijk bier en wijn :D
De brandnetels voor ons brandnetelbier zijn nog net niet groot genoeg, maar de paardenbloemen bloeien al wel! En daar maak ik een bloemenwijn van.
Ik heb gisteren dus heel wat bloemetjes geplukt, en ze gekookt in water. Dat staat nu bijna 24 uur te trekken, en dan ga ik het zeven.
Ondertussen staan er ook heel wat sinaasappel-, en citroenpartjes te trekken met een berg suiker :) Wat rozijnen er bij, en morgen gaat dan alles bij elkaar en gaat de gist er bij.