Pagina 1 van 1

puddingbroodjes

Geplaatst: 07-05-2015 20:17
door erico321
hier mijn puddingbroodjes met zelfgemaakte banketbakkersroom
Afbeelding

Geplaatst: 07-05-2015 20:19
door Vera
Ga ons maar lekker maken.... Dat vraagt om een recept!

Geplaatst: 07-05-2015 20:40
door johnshadows
Daar ga je van kwijlen... :lol:

Geplaatst: 07-05-2015 21:08
door woeco
Mmmmmm😋

Geplaatst: 07-05-2015 21:21
door erico321
Dat ga ik nu geven.

500 gram Duitse tarwebloem 405 of 550 100%
7 gram korrelgist of 21 gram verse gist 1.4 %
9 gram zout 1.8%
50 gram kleinbroodpoeder (optioneel) 10%
10 gram suiker 2 %
315 gram water (hydratatie) 63%

Meng eerst alle ingrediënten in een kom stort dit vervolgens op een werkblad en kneed dit 20 minuten tot een soepel deeg. doe dit in een hoge kom(ruimte voor te rijzen) met wat bloem. plaats er folie over en laat dit 1 1/4 uur rijzen. vervolgens het deeg op een werkblad storten en doorslaan (lucht eruit duwen) vervolgen het deeg licht opbollen en 20 minuten laten rusten. haal het uit de kom en maak er 12 stukjes van 73 gram bol deze op en leg ze op een bakplaat als je de laatste opgebold hebt maak je van het eerst bolletje een lapje met de deegroller. vouw het lapje dubbel (als een lip Puddinglip) en leg deze op de bakplaat belegd met een bakmatje. laat deze nog eens 1 uur rijzen. tijdens deze rijs verwarm je de oven op 200 graden hetelucht 180 graden en bak deze BOVENIN de oven 15 minuten gaar. Haal de broodjes uit de oven en bestrijk ze met roomboter leg ze daarna op een rooster en laat ze afkoelen. Heerlijk!!!!

Nu de Banketbakkersroom (dit vergt wel wat aandacht)

600 gram volle melk
5 eidooiers
100 gram suiker
50 gram maïzena
1 vanille stokje

Benodigdheden:

1 middel grootte pan
Garde
1 bekken groot
1 spatel
1 lage ovenschaal
folie

Snij de vanillestok open en haal er de merg uit voeg dit bij de melk snij de vanillestok nog een keer doormidden en voeg deze ook bij de melk.

splits de 5 eieren (niet meer anders heb je de kans dat het gaat schiften) en klop deze een klein beetje, doe er vervolgens de suiker bij en ga deze massa wit kloppen (patisserie taal) de eieren worden licht geel.

Voeg de maïzena toe (door een zeef) en spatel deze door het eimengsel.

Verwarm de melk met de vanille, laat dit koken (melk in beweging houden voor aanbranden) 1 minuutje door laten koken en haal dit van de hittebron. Haal de vanillestokje uit de melk.
Voeg 1/3 deel van de melk bij de eimengsel goed roeren met de garde
vervolgens het eimengsel bij het resterende melk gieten en goed roeren ( pas op dat het geen omelet word) goed roeren dast alles goed gemengd is vervolgens de massa weer terug op de hittebron plaatsen en deze aan de kook brengen goed blijven roeren nu gaan de eieren zich binden en wordt het een echt banketbakkersroom (dus niet uit een pakje) stort de banketbakkersroom in de lage ovenschaal en bedek het met huishoudfolie de folie moet de banketbakkersroom raken (anders krijg je een vel) laat het geheel afkoelen.

Afwerking:

benodigdheden:
Spuitzak
kartelspuitmond groot

Snij de broodjes open
Doe de banketbakkersroom in de spuitzak met kartelmond
Spuit vervolgens de room tussen het broodje in en leg op een schaal
strooi er de poedersuiker over heen.


En nu Smullen.

Geplaatst: 09-05-2015 20:25
door Vera
Die gaan we snel een keer maken sprak mijn echtgenoot. Waarmee hij bedoelt - jij gaat ze maken, ik ga ze opeten..... Hij ging nog net niet kwijlen zoals John....

Dank joh, we gaan ze proberen.