worstenbrood

Er zijn mensen die zo actief zijn dat ze naast kaas nog meer etenswaren zelf maken...
Plaats reactie
Bericht
Auteur
erico321

worstenbrood

#1 Bericht door erico321 » 16-05-2015 16:35

vandaag 55 heerlijke worstenbroodjes gebakken, hier het resultaat.
Afbeelding

nely

#2 Bericht door nely » 16-05-2015 18:01

lekkerrrrrrrrrrrrrrrrr
Afbeelding

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#3 Bericht door johnshadows » 16-05-2015 19:23

Dag Eric, wat gebruik je als 'worst'?
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

erico321

#4 Bericht door erico321 » 16-05-2015 19:44

ik gebruik 100% varkensvlees wat ik samen met een keurslager heb samengesteld, vaak wordt er half om half gebruikt maar dat is een GROOT misverstand (veel te droog) Het verhaal dat varkensvlees te vet is een misverstand (komt uit de tijd van vroeger dat de varkens te vet waren en is helaas ook nog in onze generatie blijven hangen) nu is het vlees mager en goed ook wordt bij mijn gehakt het zeem verwijderd en heb ik samen met Verstegen een eigen kruidenmelange ontwikkeld.

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#5 Bericht door johnshadows » 16-05-2015 20:12

Dus niet na te maken door een leek als ik. :(
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#6 Bericht door Vera » 16-05-2015 20:40

Zeem verwijderen uit gehakt? Verklaar je nader.

John niet gelijk gaan treuren. Inventief blijven Misschien kan hij je het geheim van de samenstelling van het vlees wel onthullen en wil hij zijn kruidenmengsel wel aan je geven of tegen een forumvriendenprijsje verkopen?
:wink:

Vriendelijk vragen kan je een eind brengen - sprak de (on-)wijze Vera. :D
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

erico321

#7 Bericht door erico321 » 16-05-2015 21:41

Nou Vera het recept is een jaren langen noeste arbeid, ik heb dit jaar mee gedaan aan de wedstrijd beste worstenbroodje van Brabant dus ook van Nederland, maar geen enkele worstenbroodmaker geeft zijn recept prijs.

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#8 Bericht door Gerda » 16-05-2015 22:09

Maar maakt wel een leuke prijs voor zijn kruiden?????? ;)

Lijkt me heerlijk en als het de beste van Brabant zijn???

Of eh.....prijs per 10.....?????
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#9 Bericht door Vera » 16-05-2015 22:13

Je hebt gelijk als de kaarten zo liggen.

John, hoe kunnen we je troosten?
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#10 Bericht door johnshadows » 17-05-2015 10:34

Troosten? :lol:
Laat maar alles lekker bij het oude. :wink:
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Jessy
Belegen kaas
Berichten: 313
Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
Contacteer:

#11 Bericht door Jessy » 18-05-2015 10:50

Hoi Vera,

K heb van laatst een kleine variatie op jou recept van de snelle kaasbroodjes gemaakt en er knakworstjes in gedaan voor de kids.
Vonden ze ook erg lekker !

Wordt dan ook een surrogaat van de broodjes hierboven. :wink:
Say cheese :-)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast