Pagina 1 van 1

bosche bollen of moorkoppen

Geplaatst: 20-05-2015 22:34
door erico321
ik heb het weekend Bossche bollen gemaakt.
Het recept komt nog Vera.
Afbeelding

Geplaatst: 21-05-2015 09:53
door Vera
Afbeelding

Geplaatst: 21-05-2015 14:03
door woeco
Mmmmmmm...😋😋😋😋😋

recept

Geplaatst: 22-05-2015 19:48
door erico321
chocolade bollen,

Hier het recept van de Bossche bollen.

Ingrediënten soezenbeslag:

100 gram water.
100 gram melk.
100 gram boter.
100 gram bloem.
2 gram zout.
4 eieren.

Materiaal:
1 Pan
Garde
Bekken groot
Spuitzak met glad spuitmondje.
Bakplaat met siliconenmatje.

Oven voorverwarmen op 210 graden (hete lucht)

Het soezenbeslag. doe water, melk, boter en zout in een pan breng dit aan de kook, doe er vervolgens de bloem bij en laat dit 5 minuten garen (heel belangrijk voor het rijzen van het deeg) het mengsel in beweging houden met een houten lepel.
Neem de pan van de hittebron en doe er vervolgens een voor een de eieren door, voeg telkens het volgende ei toe als het andere is opgenomen.
Doe het beslag in een spuitzak en verdeel het beslag over 7 bolletjes.
Als dit gebeurd is dan maak je je wijsvinger nat en druk het puntje van het beslag een beetje naar beneden (puntje moet weg zijn).
Plaats de bakplaat met het beslag bovenin de oven (heel belangrijk voor aanbranden) en laat 20 minuten bakken.

Ingrediënten slagroom:

400 ml. slagroom.
40 gram suiker.

Doe deze ingrediënten bij elkaar en klop deze stijf en zet dit in de koelkast.

Ingrediënten Chocoladefondant:

90 gram water.
225 gram suiker.
190 gram chocolade.

Benodigheden:

1 pan.
Garde.
Kleine bekken.
Paletmes.

Doe het water en suiker in de pan en breng dit aan de kook doe er vervolgens de chocolade bij (goed roeren) en breng dit tot een temperatuur van 110 graden (kristalen worden gevormd). Stort 1/3 van dit mengsel op een marmerenplaat en ga de chocolade tableren de chocolade moet nu lichter van kleur worden. Doe dit bij de overige chocolade en houd deze a bain marie warm (zorg er voor dat tijdens dit proces geen water bij de chocolade komt voor stollen chocolade) doe er vervolgens 75 ml slagroom bij en roer dit goed door het mengsel.

Vullen bollen:

Maak een gaatje onderin de soes en spuit er de slagroom in. Als dit bij alle soezen gebeurd is ga je de soezen bekleden met chocolade.

Zet de Bosssche bollen een half uutje in de koelkast.

Smakelijk eten.

Geplaatst: 22-05-2015 19:53
door Dree
We gaan je nomineren voor "Heel Holland bakt"... :P

Dree