Pagina 1 van 1

witte broodjes

Geplaatst: 23-05-2015 15:52
door erico321
Tussen het kaas maken door deze broodjes gebakken.
Afbeelding

Geplaatst: 24-05-2015 18:34
door Jessy
Ziet er leuk uit!
Heb je t recept voor ons?

Geplaatst: 24-05-2015 21:05
door erico321
Jazeker, ga het in dezer dagen posten.

Geplaatst: 24-05-2015 21:40
door erico321
hier het recept: 40 broodjes gewicht deeg 2600 gram

Amerikaanse patentbloem 100 % 1260 gram
Verse gist factor 3 1 % 37,8 gram
Zout 2 % 25 gram
Boter 6 % 75 gram
Suiker 2 % 25 gram
Kleinbroodpoeder (optioneel)10 % 126 gram
Melk 63,5 % 800 gram

Zet bij de 2e rijs de oven op 200 graden bij hete lucht 180 graden.

Meng alle ingrediƫnten in een kom, zorg er voor dat de gist niet in direct contact kom met het zout. Kneed alles 20 minuten tot je van het deeg een vliesje kunt trekken. Verdeel vervolgens het deeg in 2 stukken en leg die in een hoge kommen zodat ze voldoende kunnen rijzen. bedek de kommen met folie en leg er een theedoek over heen. Laat dit 1 uur rijzen. Neem het deeg uit de kom en sla het op het werkblad door (lucht eruit) bol het deeg ligt op en laat deze 20 minuten rusten. maak van het deeg stukjes van 60 gram en bol deze op, leg deze op een siliconematje (als het goed is kunnen er 20 op een bakplaat) en bestrijk deze met losgeklopt ei. Vervolgens de bolletjes 1 uur laten rijzen (niet veel langer kans op overrijs) plaats de bolletjes bovenin de oven en bak ze af op 15 minuten.
Laat ze afkoelen op een rooster.