Recept, snelbiscuit

Er zijn mensen die zo actief zijn dat ze naast kaas nog meer etenswaren zelf maken...
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Danuta
Extra belegen kaas
Berichten: 352
Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
Contacteer:

Recept, snelbiscuit

#1 Bericht door Danuta » 25-07-2013 12:25

Simpel, snel, foolproof bijna :) De biscuit het beste de avond voor gebruik bakken (wat eigenlijk met iedere biscuit beter is vind ik) zodat het kruim zich kan zetten wat bijvoorbeeld het snijden, als je bvb een dunnere laag wilt hebben etc, een stuk makkelijker maakt. Geschikt voor roulades, taarten etc.

Oven voorverwarmen op 190/200˚ conventioneel. Biscuitplaat of bakblik voorbereiden

4 eieren, L gesplitst
100 gram fijne kristalsuiker, nog beter baksuiker
80 gram zeeuwse of andere bakbloem
80 gram tarwezetmeel, maizena is ook prima maar tarwe heeft de voorkeur.
Snufje zout eventueel vanille etc naar keuze.

Meel en zetmeel vermengen, opzij zetten, zeef klaar leggen.

Eiwitten net stijfslaan, suiker in gedeeltes toevoegen en steeds goed mixen tot opgenomen, daarna mooi glanzend mixen met stijve piek.

Schaal nemen en de eidooiers erdoor roeren met de hand, yep, niks bijzonders, gewoon zo, kwak er in en roeren met die handel tot vermengd.:shock: :)
Eventuele vanille en zout erbij.

Nu de gezeefde bloem in 3 keer erin spatelen, rustig roeren.

Nu alles op of in blik geven, gladstrijken en in de oven ermee.

Baktijd afhankelijk van dikte deeg en bakblik, blijf erbij, controleer kleur en dan eventueel met prikker, schoon is klaar! Varieert van 10 tot 30 minuten afhankelijk dikte en hoeveelheid.

Gelijk storten op rooster of (Biscuitplaat) biscuit uitnemen met bakpapier, omdraaien op rooster, bakpapier aanstrijken met een vochtige broodborstel en bakpapier eraf trekken.

Af laten koelen (duurt niet lang) verpakken in versfolie of in een afgesloten container geven en laten rusten tot de volgende dag of invriezen voor later gebruik.

Volgende dag snijden op gewenste grote en dikte , wel altijd een biscuit drenken, en verwerken.


MVG


Danuta
MLG

Danuta en de Bende van Donnersbachwald.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten