Brood bakken in gietijzer zonder te kneden

Er zijn mensen die zo actief zijn dat ze naast kaas nog meer etenswaren zelf maken...
Plaats reactie
Bericht
Auteur
moneypenny

Brood bakken in gietijzer zonder te kneden

#1 Bericht door moneypenny » 29-01-2017 20:29

Ik heb een heel lekker recept voor een super makkelijk te maken en lekker brood in een gietijzeren pan met deksel.

4 cup gewone basic wheat flour (ah)
2 cup havervlokken/zemelen/muesli
50gr gist
15gr zout
1lt warm water, zo warm dat je je vinger er nog kan inhouden.

De totale 6 cup in een grote hoge kom, gist en zout erbij, doorroeren.
Ongeveer 7dl water toevoegen en doorelkaar husselen, nou moet je opletten of al het meel opgenomen word, als het te lastig/zwaar gaat water erbij doen, maar het mag niet te nat worden.
1 hele nacht afgedekt op een warme plaats laten staan.
Vlg dag, deeg eruit en hiervan een bal vormen, niet stevig kneden of te lang, een rommelige bal.
Een kom bekleden met bakpapier en daarin wat meel, de deegbal erin, afdekken en op een warme plaats 45 min. laten rijzen.
Ondertussen jouw oven met daarin de gietijzeren pan met deksel opwarmen naar 230/240°C.
Na die 45min. rijzing, de pan uit de oven (ovendeur weer dicht doen ivm temp.), daarin het bakpapier met de deegbal leggen, deksel erop, direct terug in de hete oven zetten.
Timer op 35min. zetten, na de 35min. de deksel eraf halen, en het brood nog 35 min. afbakken, 230/240°C aanhouden.
Af en toe kijken of de korst niet te bruin wordt en anders afdekken met wat alufolie.
Na de laatste 35min. controleer ik het brood door een digitale thermometer erin te steken en het moet ongeveer 96°C. zijn dan is je brood gaar.
Het brood uit de pan, bakpapier eraf en laten afkoelen, en dan is het klaar om gegeten te worden. Veel plezier ermee.

Afbeelding[/list]

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast