Kartoffelbrot
Geplaatst: 23-10-2013 18:18
500 g aardappelen
150 g zonnebloempitten
1 appel
750 gr volkorenmeel
2 TL zout
60 g Zachte boter
1blokje Verse gist (42 gram)
10 g suiker
200 ml Melk
200 ml Water lauwwarm
3 EL Zonnebloempitten om te bestrooien
Aardappelen koken en pureren. Puree af laten koelen.
Zonnebloempitten roosteren in een pan zonder vet.
Appel schillen en raspen.
Meel en puree vermengen.
Zout en boter toevoegen.
Gist met de suiker in de melk oplossen. Ca 5 Minuten laten staan, dan met het water bij het deegmengsel voegen.
Goed doorkneden. Tegen het einde van de kneedtijd de pitten en appel toevoegen.
Laten rijzen tot het deeg duidelijk in volume heeft toegenomen. Kort doorkneden, in de vorm doen en weer laten rijzen.
Deeg met water bestrijken en de zonnebloempitten erover strooien.
Oventijd ca 45 minuten – 180 graden.
150 g zonnebloempitten
1 appel
750 gr volkorenmeel
2 TL zout
60 g Zachte boter
1blokje Verse gist (42 gram)
10 g suiker
200 ml Melk
200 ml Water lauwwarm
3 EL Zonnebloempitten om te bestrooien
Aardappelen koken en pureren. Puree af laten koelen.
Zonnebloempitten roosteren in een pan zonder vet.
Appel schillen en raspen.
Meel en puree vermengen.
Zout en boter toevoegen.
Gist met de suiker in de melk oplossen. Ca 5 Minuten laten staan, dan met het water bij het deegmengsel voegen.
Goed doorkneden. Tegen het einde van de kneedtijd de pitten en appel toevoegen.
Laten rijzen tot het deeg duidelijk in volume heeft toegenomen. Kort doorkneden, in de vorm doen en weer laten rijzen.
Deeg met water bestrijken en de zonnebloempitten erover strooien.
Oventijd ca 45 minuten – 180 graden.