Pagina 1 van 1

Broodjeskrans

Geplaatst: 13-01-2014 11:06
door Vera
Recept broodjeskrans:

20 Gram verse gist oplossen in 2 eetlepels lauw water

500 gram bloem (ik heb 250 gram speltmeel en 250 gr. witte bloem gebruikt) vermengen met een tl zout en een tl. suiker - gist toevoegen - wat gemalen peper erdoor doen.
Langzaam 2,5 deciliter lauwe melk toevoegen
Kneden tot het een soepel deeg is.
Op een warme plaats minstens een uur laten rijzen.
Nogmaals doorkneden - dan ca 16 even grote bolletjes maken van het deeg.
Deegbolletjes tegen elkaar aanleggen op een ingevet bakblik. Bestrijken met losgeklopt eigeel - dan verschillende pitten en zaden of gemalen kaas op de broodjes strooien Half uurtje laten rijzen.
20 minuten bakken op 200 graden.
Eet smakelijk!
Afbeelding

Geplaatst: 13-01-2014 11:40
door johnshadows
Vera ben je zeker van die peper?
Nog nooit van gehoord.

Geplaatst: 13-01-2014 12:10
door Vera
:oops: Ik doe eigenlijk altijd wat peper in bruinbrood....
Probeer maar eens, maakt je brood echt lekker.
Geen grote hoeveelheid, gewoon een paar draaien uit de molen.

Geplaatst: 13-01-2014 15:38
door Gerda
Thanx Vera die ga ik zeker uitproberen.

Heb even de foto erbij geplaatst!

Geplaatst: 01-02-2014 14:51
door Elke
Afbeelding


met de complimenten aan de receptengeefster :D

Geplaatst: 01-02-2014 15:41
door Gerda
Afbeelding

Geplaatst: 01-02-2014 16:21
door Vera
Dank je Elke, mooi geworden. Heb je er pompoenpitten opgedaan?

Geplaatst: 01-02-2014 16:26
door Elke
ja, had niets anders in huis, volgende keer ga ik iets minder zout toevoegen , is iets teveel naar mijn smaak , verder ergggggggggggg lekker !
vanavond eten we trouwens dat recept van Danuta, turks met gehakt ,
lang leven het forum !!!

Geplaatst: 01-02-2014 16:31
door Vera
:D