Broodjeskrans
Geplaatst: 13-01-2014 11:06
Recept broodjeskrans:
20 Gram verse gist oplossen in 2 eetlepels lauw water
500 gram bloem (ik heb 250 gram speltmeel en 250 gr. witte bloem gebruikt) vermengen met een tl zout en een tl. suiker - gist toevoegen - wat gemalen peper erdoor doen.
Langzaam 2,5 deciliter lauwe melk toevoegen
Kneden tot het een soepel deeg is.
Op een warme plaats minstens een uur laten rijzen.
Nogmaals doorkneden - dan ca 16 even grote bolletjes maken van het deeg.
Deegbolletjes tegen elkaar aanleggen op een ingevet bakblik. Bestrijken met losgeklopt eigeel - dan verschillende pitten en zaden of gemalen kaas op de broodjes strooien Half uurtje laten rijzen.
20 minuten bakken op 200 graden.
Eet smakelijk!
20 Gram verse gist oplossen in 2 eetlepels lauw water
500 gram bloem (ik heb 250 gram speltmeel en 250 gr. witte bloem gebruikt) vermengen met een tl zout en een tl. suiker - gist toevoegen - wat gemalen peper erdoor doen.
Langzaam 2,5 deciliter lauwe melk toevoegen
Kneden tot het een soepel deeg is.
Op een warme plaats minstens een uur laten rijzen.
Nogmaals doorkneden - dan ca 16 even grote bolletjes maken van het deeg.
Deegbolletjes tegen elkaar aanleggen op een ingevet bakblik. Bestrijken met losgeklopt eigeel - dan verschillende pitten en zaden of gemalen kaas op de broodjes strooien Half uurtje laten rijzen.
20 minuten bakken op 200 graden.
Eet smakelijk!