Lekkere broodjes
Geplaatst: 03-02-2014 15:14
Op verzoek van Elke....
Recept koffiebroodjes is van Gerda
Maak een brooddeeg van witte meel. laat 60 minuten rijzen (500 gram geeft 18 broodjes)
Maak een platte plak ervan, uitrollen met roller.
beleg de plak met banketbakkersroom (ik heb die van soezie) tot 2 cm van de rand.
strooi er rozijnen overheen.
rol de plak losjes op en snijd er nu plakjes van 2 cm van.
Leg de plakjes op zijn platte kant en laat 40 minuten rijzen onder folie op een warme plaats.
Bak ze in 12 minuten op 180 a 200 graden.
Bestrijk ze uit de oven gelijk met abrikozenjam die je even warm hebt gemaakt in de magnetron, zodat ze vloeibaar is. Echt heel licht bestrijken met de bolle kant van een lepel. Besprenkel ze dan direkt heel licht met suikerglazuur ( beetje poedersuiker met een lepel warm water) ook heel weinig anders word alles veel te zoet.
Ik heb er het volgende aan aangepast omdat ik geen banketbakkersroom had - vanillepudding gemaakt.
Had ook geen abrikozenjam - druivengelei gesmolten en erop gesmeerd - geen suikerglazuur gebruikt.
Gebakken op 200 graden - 15 minuten.
Broodjes met zalm en kaas.
Recept voor brooddeeg hetzelfde als boven.
Dikke kaassaus: Roux van boter en bloem, saus gemaakt door melk toe te voegen. Wat Parmezaanse kaas en gemalen Emmentaler er in laten smelten. Op smaak gemaakt met een schepje kruidenbouillonpoeder, peper en paprikapoeder.
Saus op de uitgerolde deegplak.
Wat plakjes gerookte zalm erop.
Oprollen en in de oven.
15 minuten - 220 graden
Pas op! Zijn gevaarlijk lekker, vooral als ze lauw warm zijn......
Recept koffiebroodjes is van Gerda
Maak een brooddeeg van witte meel. laat 60 minuten rijzen (500 gram geeft 18 broodjes)
Maak een platte plak ervan, uitrollen met roller.
beleg de plak met banketbakkersroom (ik heb die van soezie) tot 2 cm van de rand.
strooi er rozijnen overheen.
rol de plak losjes op en snijd er nu plakjes van 2 cm van.
Leg de plakjes op zijn platte kant en laat 40 minuten rijzen onder folie op een warme plaats.
Bak ze in 12 minuten op 180 a 200 graden.
Bestrijk ze uit de oven gelijk met abrikozenjam die je even warm hebt gemaakt in de magnetron, zodat ze vloeibaar is. Echt heel licht bestrijken met de bolle kant van een lepel. Besprenkel ze dan direkt heel licht met suikerglazuur ( beetje poedersuiker met een lepel warm water) ook heel weinig anders word alles veel te zoet.
Ik heb er het volgende aan aangepast omdat ik geen banketbakkersroom had - vanillepudding gemaakt.
Had ook geen abrikozenjam - druivengelei gesmolten en erop gesmeerd - geen suikerglazuur gebruikt.
Gebakken op 200 graden - 15 minuten.
Broodjes met zalm en kaas.
Recept voor brooddeeg hetzelfde als boven.
Dikke kaassaus: Roux van boter en bloem, saus gemaakt door melk toe te voegen. Wat Parmezaanse kaas en gemalen Emmentaler er in laten smelten. Op smaak gemaakt met een schepje kruidenbouillonpoeder, peper en paprikapoeder.
Saus op de uitgerolde deegplak.
Wat plakjes gerookte zalm erop.
Oprollen en in de oven.
15 minuten - 220 graden
Pas op! Zijn gevaarlijk lekker, vooral als ze lauw warm zijn......