brood van John

Er zijn mensen die zo actief zijn dat ze naast kaas nog meer etenswaren zelf maken...
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

brood van John

#1 Bericht door johnshadows » 13-07-2013 11:23

Recept brood voor dagelijks gebruik.
(bakken wij al ruim 14 jaar)

400g 6-granen
150g 10-granen of korn of dark
15 g gedroogde gist, snuifje zout
lauw water

Alles mengen en kneden tot een homogene massa
laten rijzen gedurende 35 min
kneden tot een broodvorm
laten rijzen gedurende 30 min
bakken in een heteluchtoven gedurende 50 min op 190°C

Onze bloem halen we bij
http://users.skynet.be/fa332780/Productengamma.html

Na het bakken weegt zo een brood tussen 800 g en 900 g

We bakken er 7 in één keer (4 worden ingevroren)

voor de liefhebbers

Afbeelding
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#2 Bericht door johnshadows » 28-09-2013 15:05

Corn brood (de drie rechts) en 6-granen (4 links)
Hier aan het nagisten, bijna klaar om af te bakken.

Afbeelding
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Danuta
Extra belegen kaas
Berichten: 352
Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
Contacteer:

#3 Bericht door Danuta » 28-09-2013 15:12

:) Ziet er goed uit, hier is het brood alweer op dat ik vanmorgen gebakken heb, ik bak altijd vers als ik tijd heb, ik haat oudbakken brood....in de winter heb ik altijd een warme oven daarvoor en in de zomer gaat gewoon de electrische aan :))


MVG


Danuta
MLG

Danuta en de Bende van Donnersbachwald.

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#4 Bericht door johnshadows » 28-09-2013 20:20

En hier dan opengesneden vers gebakken korn-brood.

Afbeelding

Afbeelding
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#5 Bericht door Gerda » 28-09-2013 21:05

John hoe vries jij de broden in en piep jij ze weer even op als ze uit de vriezer komen?
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#6 Bericht door johnshadows » 29-09-2013 09:38

Gewoon verpakt in een plastic zak, ongesneden, in de vriezer.
Wanneer we het nodig hebben uithalen en ontdooien.
In noodsituaties, als het snel moet gaan, 7 min in de microwave ontdooien.
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#7 Bericht door Vera » 22-10-2013 19:58

Wij snijden het brood voor het de vriezer in gaat en verpakken het in twee dagen porties.

Iemand van de boodbakkers al eens Komiesbrood (Komissbrot) gebakken - zuurdesembrood met roggemeel?
Wij zagen dat bij een bakker vorige week en willen het eens gaan proberen dit weekend.

Ons Kartoffelbrot van twee weken geleden is goed gelukt.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#8 Bericht door johnshadows » 23-10-2013 08:31

Komiesbrood ken ik niet.
Kartoffel... Heb je er patatten in gedraaid? :shock:
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#9 Bericht door Vera » 23-10-2013 12:32

Wij vonden het ook wonderlijk. Zagen het bij de bakker liggen en waren nieuwsgierig. Maar het smaakt prima.
Zal het recept opzoeken dan plaats ik het wel.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#10 Bericht door johnshadows » 23-10-2013 15:52

Ben wel nieuwsgierig moet ik zeggen...Afbeelding
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#11 Bericht door Vera » 23-10-2013 17:49

Ik was druk met bladruimen John. Ga nu gelijk zoeken.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#12 Bericht door johnshadows » 23-10-2013 21:44

Ocharme!
Ik wou u niet afjakkeren zulle.
Ik moet echt op mijn taal gaan letten... :oops: :oops: :oops:
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#13 Bericht door Vera » 23-10-2013 21:57

Meer van dit soort berichten John, ik geniet van dat Vlaams.... :D
Let vooral niet op je taal, die is geweldig.

Ik laat me niet afjakkeren hoor, daar ben ik zelf bij.
:wink:
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#14 Bericht door johnshadows » 23-10-2013 22:13

Vlaams = keuter-Hollands.Afbeelding
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#15 Bericht door johnshadows » 23-10-2013 22:15

Effe snel, dan ben ik je voor...
keuter-Hollands is hetzelfde als koeterwaals,
te gebruiken voor mensen die de taal niet correct uitspreken.
Afbeelding
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten