Pagina 1 van 1

brood van John

Geplaatst: 13-07-2013 11:23
door johnshadows
Recept brood voor dagelijks gebruik.
(bakken wij al ruim 14 jaar)

400g 6-granen
150g 10-granen of korn of dark
15 g gedroogde gist, snuifje zout
lauw water

Alles mengen en kneden tot een homogene massa
laten rijzen gedurende 35 min
kneden tot een broodvorm
laten rijzen gedurende 30 min
bakken in een heteluchtoven gedurende 50 min op 190°C

Onze bloem halen we bij
http://users.skynet.be/fa332780/Productengamma.html

Na het bakken weegt zo een brood tussen 800 g en 900 g

We bakken er 7 in één keer (4 worden ingevroren)

voor de liefhebbers

Afbeelding

Geplaatst: 28-09-2013 15:05
door johnshadows
Corn brood (de drie rechts) en 6-granen (4 links)
Hier aan het nagisten, bijna klaar om af te bakken.

Afbeelding

Geplaatst: 28-09-2013 15:12
door Danuta
:) Ziet er goed uit, hier is het brood alweer op dat ik vanmorgen gebakken heb, ik bak altijd vers als ik tijd heb, ik haat oudbakken brood....in de winter heb ik altijd een warme oven daarvoor en in de zomer gaat gewoon de electrische aan :))


MVG


Danuta

Geplaatst: 28-09-2013 20:20
door johnshadows
En hier dan opengesneden vers gebakken korn-brood.

Afbeelding

Afbeelding

Geplaatst: 28-09-2013 21:05
door Gerda
John hoe vries jij de broden in en piep jij ze weer even op als ze uit de vriezer komen?

Geplaatst: 29-09-2013 09:38
door johnshadows
Gewoon verpakt in een plastic zak, ongesneden, in de vriezer.
Wanneer we het nodig hebben uithalen en ontdooien.
In noodsituaties, als het snel moet gaan, 7 min in de microwave ontdooien.

Geplaatst: 22-10-2013 19:58
door Vera
Wij snijden het brood voor het de vriezer in gaat en verpakken het in twee dagen porties.

Iemand van de boodbakkers al eens Komiesbrood (Komissbrot) gebakken - zuurdesembrood met roggemeel?
Wij zagen dat bij een bakker vorige week en willen het eens gaan proberen dit weekend.

Ons Kartoffelbrot van twee weken geleden is goed gelukt.

Geplaatst: 23-10-2013 08:31
door johnshadows
Komiesbrood ken ik niet.
Kartoffel... Heb je er patatten in gedraaid? :shock:

Geplaatst: 23-10-2013 12:32
door Vera
Wij vonden het ook wonderlijk. Zagen het bij de bakker liggen en waren nieuwsgierig. Maar het smaakt prima.
Zal het recept opzoeken dan plaats ik het wel.

Geplaatst: 23-10-2013 15:52
door johnshadows
Ben wel nieuwsgierig moet ik zeggen...Afbeelding

Geplaatst: 23-10-2013 17:49
door Vera
Ik was druk met bladruimen John. Ga nu gelijk zoeken.

Geplaatst: 23-10-2013 21:44
door johnshadows
Ocharme!
Ik wou u niet afjakkeren zulle.
Ik moet echt op mijn taal gaan letten... :oops: :oops: :oops:

Geplaatst: 23-10-2013 21:57
door Vera
Meer van dit soort berichten John, ik geniet van dat Vlaams.... :D
Let vooral niet op je taal, die is geweldig.

Ik laat me niet afjakkeren hoor, daar ben ik zelf bij.
:wink:

Geplaatst: 23-10-2013 22:13
door johnshadows
Vlaams = keuter-Hollands.Afbeelding

Geplaatst: 23-10-2013 22:15
door johnshadows
Effe snel, dan ben ik je voor...
keuter-Hollands is hetzelfde als koeterwaals,
te gebruiken voor mensen die de taal niet correct uitspreken.
Afbeelding