Pagina 1 van 2

Brood van Gerda

Geplaatst: 13-07-2013 20:35
door Gerda
Jaren geleden bakte ik regelmatig brood in de broodbakmachine.
Vond het altijd al net niet.......en sinds vorige week toch aan het bakken geslagen, met de standmixer en verder met de hand.

Gisteren een heerlijk meergranenbrood gebakken, en heerlijk vers ook vandaag nog, iets wat ik van de bakmachine vond tegenvallen, het blijft niet vers.

Bron van inspiratie.

http://www.broodbakshop.nl/blog/recepten/

Helemaal volgens haar methode gekneed, laten rijzen enz leverde een heerlijk vloerbrood op:

Afbeelding

Geplaatst: 14-07-2013 12:50
door webmaster
Ik heb dat in het verleden ook gemerkt met brood uit de machine, als je een keer iets overhield dan was dat de volgende dag niet echt lekker meer.
Ik denk alleen dat ik voorlopig niet aan broodbaken toekom, we hebben sinds kort een Turkse bakker vlakbij die de hele dag door vers bakt, een grote variatie aan soorten heeft en spotgoedkoop is :wink:

Geplaatst: 14-07-2013 17:58
door johnshadows
Het brood hier, alles handmatig, is een paar dagen lekker.
Nog geen problemen mee gehad.
En het is niet zo veel werk. Toch?

Geplaatst: 14-07-2013 23:39
door Gerda
Nee werk niet John , wel tijd, al ben ik erg goed in multitasken, ik ga nergens op staan wachten, tijdens het kaas maken, strijk, stofzuig en lap ik de ramen. Zo ook met het brood bakken dat gaat in ene moeite door.

Geplaatst: 15-07-2013 10:02
door johnshadows
Euhh... tijdens het 'wachten' bij het broodbakken ga ik lekker chatten op het kaasforum. :mrgreen:

Geplaatst: 18-07-2013 13:20
door Danuta
Hier ook gewoon tussen het werk door, ik houd van vers brood dus bak ik het zelf, de volgende bakker/supermarkt is 8 km verderop en eht brood hier is toch veel met zuurdeeg, rogge etc, wat mijn partner niet lekker vind.

Ik bak al jaren zelf en vlak voordat mijn echtgenoot ziek werd zou ik eigenlijk mijn laatste diploma's halen (gewoon voor de lol) als banketbakker maar helaas.... Daarna had ik geen zin meer...

Nu komt het gewoon goed uit, bak bijna alles zelf van brood tot gebak, maar kan ook de meeste plaatselijke recepten bakken, voorkeursbrood voor mijzelf is witbrood naar de Tangzhong methode, voorkeursbrood voor mijn partner, meergranen, rozijnenbrood en croissants :)

Ik heb intussen heel de wereld via interent afgestruind naar recepten en ik moet zeggen, heb intussen een flinke verzameling en veel ervaring opgedaan..ook is het hier makkelijk om aan goed broodmeel te komen. Iedere supermarkt heeft het, de graanmolen (geen molen zoals in nederland) is maar 15 km verderop dus ik kan ook vers laten malen in de maling die ik hebben wil en keuze uit verschillende soorten granen etc. En in iedere supermarkt verse gist hoewel ik zelf meestal droge gebruik, gewoon voor het gemak :) En die brneg ik dan weer mee uit nederland aangezien hier alleen droge is te krijgen in hele kleine zakjes waar je, als je bijna dagelijks bakt, errug weinig aan hebt...

Ik zal eens kijken of ik misschien wat foto's kan uploaden en dan hier plaatsen :))

MVG


Danuta

Geplaatst: 11-08-2013 22:52
door pier
Leuk, wij moeten ook zelf brood gaan maken. Sinds een week een mooie keukenmachine in huis dus het deeg is geen probleem. Wie heeft er een recept voor brood uit de oven?

Geplaatst: 11-08-2013 23:18
door Danuta
Hi Pier, welk soort brood zou je willen bakken?

MVG


Danuta

Geplaatst: 13-08-2013 11:11
door pier
We moet beginnen bij de basis lijkt me. En mijn vrouw koopt ook wel speltbrood dus die zouden we later ook zelf willen kunnen maken.

Geplaatst: 13-08-2013 14:34
door Gerda
http://www.broodbakshop.nl/blog/recepte ... loerbrood/

Hier staat een heel goed beginners recept, het brood wat ik hierboven op de foto heb staan.

Ik gebruik erg vaak het meel van aveve, kant en klaar en heel makkelijk. Wat is wel doe is alle stappen volgen, volgens de methode van Levine ( uit de website) Als je het lang genoeg kneed, en op de juiste wijze bolt dan krijg je echt een bakker waardig brood. Kost wel tijd!

Geplaatst: 29-01-2014 21:28
door Gerda
Voor mijn bezoek morgenmiddag:

Afbeelding

Koffiebroodjes!

Geplaatst: 29-01-2014 21:41
door Elke
ho njammie, ik kom morgen op bezoek :P

Geplaatst: 29-01-2014 22:23
door Gerda
Gezellig Elke , Vera is er ook!

Geplaatst: 30-01-2014 00:20
door Nils
Met de hand kneden etc levert inderdaad het lekkerste brood op. Toch hebben wij al jaren met tevredenheid een broodbakmachine. We waren het zo zat op 's zomers bij de bakker een half uur in de rij te staan voor een brood (en dan overdrijf ik echt niet)
Meel, water, gist en zout. dat is standaard, scheutje olijfolie.. dat maakt verschil, handje zaden, soms wat kruiden. En waarom zou het de volgende dag nog lekker moeten zijn. Dan bakken we gewoon een kleiner broodje, en de volgende dag weer. timer er op, elke dag wakker worden met de geur van vers brood!!

Geplaatst: 30-01-2014 09:34
door Gerda
Nils heb ik ook heel lang gedaan, maar ik wil altijd alles uitproberen en toen ik voor mijn taarten een standmixer kocht dacht ik, oke brood uitproberen, ik laat het deeg 10 minuten kneden in de standmixer, en daarna kneed ik niet meer. speciale techniek van lucht wegdrukken en vouwen , geleerd op een site van iemand die al jaren brood bakt, levert mij de heerlijkste broden. Mijn broodbakmachine staat in de stelling en gebruik ik eigenlijk nooit meer.....

De puddingbroodjes zijn ook heel simpel alleen kost het tijd, net als met kaas, kneden, wachten, drukken, vouwen, snijden, wachten, bakken!!!

Afbeelding

Geplaatst: 30-01-2014 11:11
door Vera
Zoooo Gerda, dat zal smaken!

Als wij brood bakken (we kopen eigenlijk nooit brood al zeker 12 jaar niet meer) dan kneden we het de keukenmachine. Kneden ook kort, tot het deeg soepel is. En inderdaad wij kneden ook maar 1 keer, Daarna lucht eruit drukken en vouwen.

Geplaatst: 02-02-2014 14:00
door Vera
Vanmorgen een hartige variant gemaakt van de koffiebroodjes.
Hetzelfde recept aan gehouden, maar met een vulling van kaassaus en gerookte zalm.
Zijn heerlijk!
Afbeelding[/url]

Geplaatst: 02-02-2014 14:18
door Gerda
Dit ga ik zeker onthouden Vera!!!

Geplaatst: 02-02-2014 16:29
door Elke
Ja Vera , nu moet je toch echt de recepten neerpennen hoor !! Al dat lekkers, en niet zeggen hoe je het maakt , dat kan niet hé :lol:

Geplaatst: 02-02-2014 20:46
door Vera
Ga ik morgen doen Elke! Nu wil ik aan de thee en op de bank!

Geplaatst: 05-02-2014 17:55
door stef
Voor de mensen die graag brood bakken heb ik een PDF bestand met vele brood recepten , maar hoe krijg ik een PDF hier op het forum

Geplaatst: 05-02-2014 18:15
door Elke
stef schreef:Voor de mensen die graag brood bakken heb ik een PDF bestand met vele brood recepten , maar hoe krijg ik een PDF hier op het forum

Webmaster .....

Geplaatst: 05-02-2014 19:51
door Gerda
Ik weet niet of dat wel kan misschien kun je ze beter per e-mail versturen.

Ik heb wel belangstelling. Afbeelding

Ik stuur je mijn email per PB

Geplaatst: 05-02-2014 19:52
door Vera
Ik ook Stef! Stuur je ook mijn mailadres!

Geplaatst: 05-02-2014 21:34
door stef
Mails zijn verstuurt als er nog mensen zijn graag PB met mail adres