Taarten

Er zijn mensen die zo actief zijn dat ze naast kaas nog meer etenswaren zelf maken...
Bericht
Auteur
Danuta
Extra belegen kaas
Berichten: 352
Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
Contacteer:

#26 Bericht door Danuta » 01-05-2014 21:39

Bedoel je misschien Confit Tomaten....?

das vrij simpel, liefst tomaten ter grote van een flinke kers tomaat bijvoorbeeld in 2 of groter dan in 4, met de snijkant naar boven emt wat zeezout bestrooien en dan de helft van de tijd als voor drogen, ongeveer 4 uurtjes denk ik op 75 ˚

Omdat je er een deel van het vocht in laat kunnen ze snel off gaan natuurlijk maar heb je wat over dan bewaren onder olijfolie in de koelkast voor een week ongeveer denk ik.

Gewoon een dag van te voren of op de morgen maken dat je ze nodig hebt, werkje van niks en vers het lekkerste om te eten of verder te verwerken....


MLG


Danuta en de bende van Donnersbachwald.
MLG

Danuta en de Bende van Donnersbachwald.

Danuta
Extra belegen kaas
Berichten: 352
Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
Contacteer:

#27 Bericht door Danuta » 01-05-2014 22:03

En appeltaart....die maak ik neit meer sinds mijn eerste man is overleden.....dat was zijn ding...ik heb honderden appeltaarten voor hem gebakken.....als het kon of ik niet oplette en er was over dan at hij het als ontbijt, lunch en s'avonds nog als toetje...:))

Zo nee, daar kan ik mij nog steeds niet toe brengen...


MLG


Danuta en de Bende van Donnersbachwald...
MLG

Danuta en de Bende van Donnersbachwald.

Matthew

#28 Bericht door Matthew » 27-05-2014 14:09

waar zijn de buitenkanten van die geweldig mooie taarten van gemaakt? en die varkentjes bv.?

Marlies

#29 Bericht door Marlies » 27-05-2014 14:13

Ik gebruik zelf gemaakte fondant of marsepein Matthew. Beetje kleurstof erdoor.. en boetseren maar

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#30 Bericht door Gerda » 27-05-2014 16:49

Matthew schreef:waar zijn de buitenkanten van die geweldig mooie taarten van gemaakt? en die varkentjes bv.?

http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod ... -marsepein

Ik gebruik fondant van deze webshop.
zwart en rood bestel ik de rest kleur ik altijd zelf.

Net klei, dus als je een beetje kan boetseren???
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Matthew

#31 Bericht door Matthew » 27-05-2014 17:00

Gerda schreef:
Matthew schreef:waar zijn de buitenkanten van die geweldig mooie taarten van gemaakt? en die varkentjes bv.?

http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod ... -marsepein

Ik gebruik fondant van deze webshop.
zwart en rood bestel ik de rest kleur ik altijd zelf.

Net klei, dus als je een beetje kan boetseren???
Boetseren.. ikke? Nee niet echt :)

Marlies

#32 Bericht door Marlies » 27-05-2014 20:22

Voor alles is een eerste x Matthew, en anders kom je maar op cursus bij Gerda en mij...

Matthew

#33 Bericht door Matthew » 27-05-2014 20:30

Wanneer? Ik neem het bier wel mee ;)

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#34 Bericht door Gerda » 31-07-2015 10:04

Gisteren mijn eerste bruidstaart op bestelling gemaakt.
momenteel sla ik eigenlijk alle bestellingen af vanwege de drukte met mijn opleiding maar deze kon ik niet weigeren. Zus van mijn dochter haar vriendin trouwde.......leuke uitdaging.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

JolienVerboven

#35 Bericht door JolienVerboven » 01-08-2015 13:12

Gerda schreef:Gisteren mijn eerste bruidstaart op bestelling gemaakt.
momenteel sla ik eigenlijk alle bestellingen af vanwege de drukte met mijn opleiding maar deze kon ik niet weigeren. Zus van mijn dochter haar vriendin trouwde.......leuke uitdaging.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Wauw! Ik moet precies ook eens bij je op cursus komen zo te zien. ;-)

Jessy
Belegen kaas
Berichten: 313
Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
Contacteer:

#36 Bericht door Jessy » 07-08-2015 22:42

Prachtig geworden!
Say cheese :-)

webmaster

#37 Bericht door webmaster » 08-08-2015 21:31

De dochter van een vriendin van ons maakt ook zelf taarten en ze is het ook mijn dochter aan het leren. Maar dit is een niveau wat die dames voorlopig niet halen! Mag ik foto's downloaden om door te sturen? Heeft ze wat om naar toe te werken :lol: .....

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#38 Bericht door Vera » 08-08-2015 22:03

Zo ik had die foto's helemaal niet gezien! Wat prachtig gemaakt Gerda, echt een schilderijtje.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#39 Bericht door Gerda » 08-08-2015 22:47

webmaster schreef:De dochter van een vriendin van ons maakt ook zelf taarten en ze is het ook mijn dochter aan het leren. Maar dit is een niveau wat die dames voorlopig niet halen! Mag ik foto's downloaden om door te sturen? Heeft ze wat om naar toe te werken :lol: .....
Tuurlijk mag dat, leuk! En wat een eer.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#40 Bericht door Gerda » 13-11-2015 22:38

Vanavond de taart voor de 21e verjaardag van onze dochter gemaakt. Wat worden ze groot, en van kindertaarten ga je dan naar een meer volwassen taart.

Afbeelding
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Agnes
Belegen kaas
Berichten: 271
Lid geworden op: 20-08-2015 11:37
Contacteer:

#41 Bericht door Agnes » 14-11-2015 00:31

een echt kunstwerk is het

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#42 Bericht door Gerda » 15-11-2015 12:28

Dankjewel Agnes, en wat was hij weer lekker.....
Citroen bavarois als vulling, word een blijver, heerlijke frisse taart.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#43 Bericht door Vera » 15-11-2015 16:06

:D Pop-art taart. Prachtig Gerda en mijn felicitaties.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2313
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#44 Bericht door Jouke » 15-11-2015 16:08

Schitterende taart en de vulling klinkt heerlijk!
Afbeelding

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#45 Bericht door Gerda » 16-09-2016 19:54

En nu ook weer eens tijd om een taart opdracht aan te nemen.

Een collega van mij heeft een tweeling die 6 word.
De kinderen zochten zelf een taart uit die Gerda van de paardjes ;) moest maken.

Afbeelding



Afbeelding
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Jessy
Belegen kaas
Berichten: 313
Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
Contacteer:

#46 Bericht door Jessy » 19-09-2016 16:03

Ook weer een plaatje Gerda!

Ik mag in oktober weer n taart bakken voor mijn dochter, leuk!
Say cheese :-)

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#47 Bericht door Gerda » 19-09-2016 19:31

Leuk!! Wat ga je maken?
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Knuddefrutje
Oude kaas
Berichten: 882
Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
Contacteer:

#48 Bericht door Knuddefrutje » 11-12-2016 22:36

Wat een prachtige taarten maken jullie toch!
Daar kan ik niet aan tippen hoor. Ik heb altijd ruzie met die fondantlaag. Die wil nooit strak.
Toch maar een fotootje van het spektakelstuk van vandaag. Gemaakt voor mijn oma's 90e verjaardag. Ze vond m prachtig :-)


Afbeelding

Afbeelding

Jessy
Belegen kaas
Berichten: 313
Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
Contacteer:

#49 Bericht door Jessy » 20-12-2016 09:55

Is toch superleuk geworden?!!

Ik heb met fontdant een soort tijgerprint gemaakt en deze leuk opgemaakt, zal proberen alsnog een foto te posten en anders heb ik in januari alweer een dochter jarig :lol:
Say cheese :-)

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#50 Bericht door Gerda » 20-12-2016 10:55

Heel mooi geworden.

truk voor strak afsmeren, gebruik ganache of smeer af met botercreme.
Zet hem in de koelkast en laat hem opstijven. met een heet paletmes kun je dan de creme nog strakker maken.
Hoe strakker je botercreme of ganache hoe strakker je kunt afkleden.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten