Pagina 2 van 3

Geplaatst: 01-05-2014 21:39
door Danuta
Bedoel je misschien Confit Tomaten....?

das vrij simpel, liefst tomaten ter grote van een flinke kers tomaat bijvoorbeeld in 2 of groter dan in 4, met de snijkant naar boven emt wat zeezout bestrooien en dan de helft van de tijd als voor drogen, ongeveer 4 uurtjes denk ik op 75 ˚

Omdat je er een deel van het vocht in laat kunnen ze snel off gaan natuurlijk maar heb je wat over dan bewaren onder olijfolie in de koelkast voor een week ongeveer denk ik.

Gewoon een dag van te voren of op de morgen maken dat je ze nodig hebt, werkje van niks en vers het lekkerste om te eten of verder te verwerken....


MLG


Danuta en de bende van Donnersbachwald.

Geplaatst: 01-05-2014 22:03
door Danuta
En appeltaart....die maak ik neit meer sinds mijn eerste man is overleden.....dat was zijn ding...ik heb honderden appeltaarten voor hem gebakken.....als het kon of ik niet oplette en er was over dan at hij het als ontbijt, lunch en s'avonds nog als toetje...:))

Zo nee, daar kan ik mij nog steeds niet toe brengen...


MLG


Danuta en de Bende van Donnersbachwald...

Geplaatst: 27-05-2014 14:09
door Matthew
waar zijn de buitenkanten van die geweldig mooie taarten van gemaakt? en die varkentjes bv.?

Geplaatst: 27-05-2014 14:13
door Marlies
Ik gebruik zelf gemaakte fondant of marsepein Matthew. Beetje kleurstof erdoor.. en boetseren maar

Geplaatst: 27-05-2014 16:49
door Gerda
Matthew schreef:waar zijn de buitenkanten van die geweldig mooie taarten van gemaakt? en die varkentjes bv.?

http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod ... -marsepein

Ik gebruik fondant van deze webshop.
zwart en rood bestel ik de rest kleur ik altijd zelf.

Net klei, dus als je een beetje kan boetseren???

Geplaatst: 27-05-2014 17:00
door Matthew
Gerda schreef:
Matthew schreef:waar zijn de buitenkanten van die geweldig mooie taarten van gemaakt? en die varkentjes bv.?

http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod ... -marsepein

Ik gebruik fondant van deze webshop.
zwart en rood bestel ik de rest kleur ik altijd zelf.

Net klei, dus als je een beetje kan boetseren???
Boetseren.. ikke? Nee niet echt :)

Geplaatst: 27-05-2014 20:22
door Marlies
Voor alles is een eerste x Matthew, en anders kom je maar op cursus bij Gerda en mij...

Geplaatst: 27-05-2014 20:30
door Matthew
Wanneer? Ik neem het bier wel mee ;)

Geplaatst: 31-07-2015 10:04
door Gerda
Gisteren mijn eerste bruidstaart op bestelling gemaakt.
momenteel sla ik eigenlijk alle bestellingen af vanwege de drukte met mijn opleiding maar deze kon ik niet weigeren. Zus van mijn dochter haar vriendin trouwde.......leuke uitdaging.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Geplaatst: 01-08-2015 13:12
door JolienVerboven
Gerda schreef:Gisteren mijn eerste bruidstaart op bestelling gemaakt.
momenteel sla ik eigenlijk alle bestellingen af vanwege de drukte met mijn opleiding maar deze kon ik niet weigeren. Zus van mijn dochter haar vriendin trouwde.......leuke uitdaging.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Wauw! Ik moet precies ook eens bij je op cursus komen zo te zien. ;-)

Geplaatst: 07-08-2015 22:42
door Jessy
Prachtig geworden!

Geplaatst: 08-08-2015 21:31
door webmaster
De dochter van een vriendin van ons maakt ook zelf taarten en ze is het ook mijn dochter aan het leren. Maar dit is een niveau wat die dames voorlopig niet halen! Mag ik foto's downloaden om door te sturen? Heeft ze wat om naar toe te werken :lol: .....

Geplaatst: 08-08-2015 22:03
door Vera
Zo ik had die foto's helemaal niet gezien! Wat prachtig gemaakt Gerda, echt een schilderijtje.

Geplaatst: 08-08-2015 22:47
door Gerda
webmaster schreef:De dochter van een vriendin van ons maakt ook zelf taarten en ze is het ook mijn dochter aan het leren. Maar dit is een niveau wat die dames voorlopig niet halen! Mag ik foto's downloaden om door te sturen? Heeft ze wat om naar toe te werken :lol: .....
Tuurlijk mag dat, leuk! En wat een eer.

Geplaatst: 13-11-2015 22:38
door Gerda
Vanavond de taart voor de 21e verjaardag van onze dochter gemaakt. Wat worden ze groot, en van kindertaarten ga je dan naar een meer volwassen taart.

Afbeelding

Geplaatst: 14-11-2015 00:31
door Agnes
een echt kunstwerk is het

Geplaatst: 15-11-2015 12:28
door Gerda
Dankjewel Agnes, en wat was hij weer lekker.....
Citroen bavarois als vulling, word een blijver, heerlijke frisse taart.

Geplaatst: 15-11-2015 16:06
door Vera
:D Pop-art taart. Prachtig Gerda en mijn felicitaties.

Geplaatst: 15-11-2015 16:08
door Jouke
Schitterende taart en de vulling klinkt heerlijk!

Geplaatst: 16-09-2016 19:54
door Gerda
En nu ook weer eens tijd om een taart opdracht aan te nemen.

Een collega van mij heeft een tweeling die 6 word.
De kinderen zochten zelf een taart uit die Gerda van de paardjes ;) moest maken.

Afbeelding



Afbeelding

Geplaatst: 19-09-2016 16:03
door Jessy
Ook weer een plaatje Gerda!

Ik mag in oktober weer n taart bakken voor mijn dochter, leuk!

Geplaatst: 19-09-2016 19:31
door Gerda
Leuk!! Wat ga je maken?

Geplaatst: 11-12-2016 22:36
door Knuddefrutje
Wat een prachtige taarten maken jullie toch!
Daar kan ik niet aan tippen hoor. Ik heb altijd ruzie met die fondantlaag. Die wil nooit strak.
Toch maar een fotootje van het spektakelstuk van vandaag. Gemaakt voor mijn oma's 90e verjaardag. Ze vond m prachtig :-)


Afbeelding

Afbeelding

Geplaatst: 20-12-2016 09:55
door Jessy
Is toch superleuk geworden?!!

Ik heb met fontdant een soort tijgerprint gemaakt en deze leuk opgemaakt, zal proberen alsnog een foto te posten en anders heb ik in januari alweer een dochter jarig :lol:

Geplaatst: 20-12-2016 10:55
door Gerda
Heel mooi geworden.

truk voor strak afsmeren, gebruik ganache of smeer af met botercreme.
Zet hem in de koelkast en laat hem opstijven. met een heet paletmes kun je dan de creme nog strakker maken.
Hoe strakker je botercreme of ganache hoe strakker je kunt afkleden.