Limburgse vlaai
Limburgse vlaai
Speciaal voor Vera, Gerda en Phoebe,
Het recept is voor 2 vlaaien. Bij het beleggen van de vlaai, 1 el suiker op de bodem om te verkoken dat de bodem vochtig wordt van het fruit.
Bloem 500 gr.
Melk 2 ½ dl.
Suiker 15 gr.
Gist 25 gr.
Boter 200 gr.
Zout 10 gr.
1 Bloem Zeven. Boter zacht
2 Suiker oplossen in de melk ca. 30ºC.
3 Gist oplossen in de melk.
4 Melk vermengen met de gezeefde bloem en een deegbal maken.
5 Boter en zout als laatste toevoegen.
6 Rijzen.
7 Afbakken ca. 35 minuten op 200ºC.
8 Gelfix (of jam)
Per bol 400 gr.
Mocht je meerdere vlaaien bakken dan kun je de vlaaien invriezen. Dan bevroren "opbakken" 18 minuten op 180 ºC. en dan gelfix (of jam)
Het recept is voor 2 vlaaien. Bij het beleggen van de vlaai, 1 el suiker op de bodem om te verkoken dat de bodem vochtig wordt van het fruit.
Bloem 500 gr.
Melk 2 ½ dl.
Suiker 15 gr.
Gist 25 gr.
Boter 200 gr.
Zout 10 gr.
1 Bloem Zeven. Boter zacht
2 Suiker oplossen in de melk ca. 30ºC.
3 Gist oplossen in de melk.
4 Melk vermengen met de gezeefde bloem en een deegbal maken.
5 Boter en zout als laatste toevoegen.
6 Rijzen.
7 Afbakken ca. 35 minuten op 200ºC.
8 Gelfix (of jam)
Per bol 400 gr.
Mocht je meerdere vlaaien bakken dan kun je de vlaaien invriezen. Dan bevroren "opbakken" 18 minuten op 180 ºC. en dan gelfix (of jam)
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
- Contacteer:
Ik denk dat het 20 gr boter moet zijn en het rijzen is makkelijk, als het deeg verdubbeld is dan is de eerste rijs achter de rug :))
Ik heb ook nog wel een recept, ik maak het tegenwoordig nogal eens van Krapfendeeg en beleg dan gelijk met een laagje bakvaste banketbakkerspudding en bak hem zo...... aflaten koelen en dan het fruit erop en afwerken............
Ik heb ook nog wel een recept, ik maak het tegenwoordig nogal eens van Krapfendeeg en beleg dan gelijk met een laagje bakvaste banketbakkerspudding en bak hem zo...... aflaten koelen en dan het fruit erop en afwerken............
MLG
Danuta en de Bende van Donnersbachwald.
Danuta en de Bende van Donnersbachwald.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
- Contacteer:
Nope, met zoveel vet maak je een brioche....en daar ehb je heel wat meer gist en rijstijd voor nodig...vet hindert het rijzen big time...
Normaal is voor limburgse vlaai 10 tot 15 gram vet per bodem.....
Het deeg voor een vlaai is bijna gelijk aan brood....
Krapfendeeg bvb is veel 'rijker' en daar gebruik je 30 gr per 250 gram meel :))
Normaal is voor limburgse vlaai 10 tot 15 gram vet per bodem.....
Het deeg voor een vlaai is bijna gelijk aan brood....
Krapfendeeg bvb is veel 'rijker' en daar gebruik je 30 gr per 250 gram meel :))
MLG
Danuta en de Bende van Donnersbachwald.
Danuta en de Bende van Donnersbachwald.
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast