Limburgse vlaai
Geplaatst: 06-09-2014 10:23
Speciaal voor Vera, Gerda en Phoebe,
Het recept is voor 2 vlaaien. Bij het beleggen van de vlaai, 1 el suiker op de bodem om te verkoken dat de bodem vochtig wordt van het fruit.
Bloem 500 gr.
Melk 2 ½ dl.
Suiker 15 gr.
Gist 25 gr.
Boter 200 gr.
Zout 10 gr.
1 Bloem Zeven. Boter zacht
2 Suiker oplossen in de melk ca. 30ºC.
3 Gist oplossen in de melk.
4 Melk vermengen met de gezeefde bloem en een deegbal maken.
5 Boter en zout als laatste toevoegen.
6 Rijzen.
7 Afbakken ca. 35 minuten op 200ºC.
8 Gelfix (of jam)
Per bol 400 gr.
Mocht je meerdere vlaaien bakken dan kun je de vlaaien invriezen. Dan bevroren "opbakken" 18 minuten op 180 ºC. en dan gelfix (of jam)
Het recept is voor 2 vlaaien. Bij het beleggen van de vlaai, 1 el suiker op de bodem om te verkoken dat de bodem vochtig wordt van het fruit.
Bloem 500 gr.
Melk 2 ½ dl.
Suiker 15 gr.
Gist 25 gr.
Boter 200 gr.
Zout 10 gr.
1 Bloem Zeven. Boter zacht
2 Suiker oplossen in de melk ca. 30ºC.
3 Gist oplossen in de melk.
4 Melk vermengen met de gezeefde bloem en een deegbal maken.
5 Boter en zout als laatste toevoegen.
6 Rijzen.
7 Afbakken ca. 35 minuten op 200ºC.
8 Gelfix (of jam)
Per bol 400 gr.
Mocht je meerdere vlaaien bakken dan kun je de vlaaien invriezen. Dan bevroren "opbakken" 18 minuten op 180 ºC. en dan gelfix (of jam)