Niets zo lekker met een plakje kaas, dan een sandwich. Daarom hier het recept!
Ingredienten: 500gr bloem
1,5 dl melk
2 eieren
blokje gist ( 42 gr dacht ik )
30 gr suiker
120 gr boter
7 gr zout
( dit deeg kan ook gebruikt worden voor melkbrood of rozijnenbrood, bij rozijnenbrood de rozijnen nat maken en ongeveer 30 minuten bakken)
-Bloem in een fontein op tafel leggen
-Eieren, suiker en gist in de lauwe melk oplossen
-Mengsel in het midden gieten en en de bloem er onder mengen, laatst de boter en het zout onder mengen.
-Het deeg goed taai kloppen in een kom( elektrisch )
-Tussen een zuivere doek het deeg ongeveer 30 min laten rijzen.
-Het deeg indrukken en verdelen in stukjes van ongeveer 50 gram
-Bol zetten en langsteken, afstrijken met ei en op een bakplaat ongeveer 30 minuten laten rijzen.
-Afbakken op 220°
Eet smakelijk! :D
Sandwiches
Er zijn mensen die zo actief zijn dat ze naast kaas nog meer etenswaren zelf maken...
Bericht
Auteur
Terug naar “Zelf brood maken/taarten bakken”
Ga naar
- Forumregels
- ↳ Over het forum
- ↳ Kennismaking
- Van de beheerders
- ↳ Mededelingen
- ↳ Mods en Beheerders
- Kaas
- ↳ Wat je moet weten voor je kaas gaat maken
- ↳ Vragen, fouten en problemen
- ↳ Ingredienten
- ↳ Kaasje van de maand
- ↳ Verse (platte) kaas
- ↳ Kaas van gewassen wrongel en half harde kaas
- ↳ Harde kaas
- ↳ Gewassen korst kazen
- ↳ Pekel gerijpte kaas
- ↳ Blauwschimmelkazen
- ↳ Witschimmel kazen
- ↳ Pasta Filata
- ↳ De experimenten-hoek
- Kaasie-pedia
- ↳ Achtergronden bij het kaasmaken gezien vanuit de microbiologie.
- ↳ Kaas-lektuur
- ↳ Technieken/materialen
- ↳ Videos
- Diversen
- ↳ Evenementen, links en webshops
- ↳ Samen Kaasmaken!
- ↳ Recepten met kaas
- ↳ Recepten met melk
- ↳ Zelf wijn of likeur maken
- ↳ Zelf brood maken/taarten bakken
- ↳ De (moes)tuin
- ↳ Overige zelfgemaakte producten
- ↳ Uit de gezonde keuken
- ↳ Vrijmarkt
- ↳ In het nieuws
- ↳ Software
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten