Turks.
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
- Contacteer:
Turks.
Ik ben dol op de Turkse keuken, lijkt erg op de Griekse maar is zoveel rijker aan recepten en mogelijkheden.
Je ziet een veelheid van recepten in het hele middellandse zee gebied terug die weinig van elkaar onderschieden, vaak zijn het kruidige varianten of gewoon de manier waarop iets gepresenteerd is... Je kunt echt merken dat de Turkse keuken erg beinvloed wordt door de arabische keuken maar toch ook dezelfde basis heeft als bvb de italiaande keuken :))
Vandaag dus Turks. Simpel Turks brooddeeg voor wit melkbrood en een mix van gehakt (in dit geval niet erg Turks varkensgehakt, maar lam had ik even geen zin in :)), zout peper, een beet kick met cayenne, gesnipperde ui, gesnipperde paprika, een lepel paprikapuree (bij de turk te koop in potten,echte aanrader) en flink wat gehakte verse peterselie.
Deeg na de eerste rijs doorkneden, rusten voor een paar minuten, dan verdelen in stukken, opbollen en nog eens een minuutje of wat laten rusten.
Met een deegrollertje even uitrollen tot iets minder dan een halve cm dik,, lepel vulling verdelen, 1 cm vrijhouden van de rand.
Nu bij links een cm of 3 de randen naar elkaar toebrengen en dichtknijpen, zelfde aan de andere kant en misschien de overige randen een beetje naar elkaar duwen naar keuze.
Insmeren met wat ei melkmengsel, nog even een kwartiertje laten narijzen op een warm plek en intussen de oven voorverwarmen op een 210˚
Nu de oven in en wat heet water in een bakje op de onderste blik en 20 minuten ongeveer bakken tot mooi bruin en gaar, zowel warm als koud erg lekker...
Ook kun je op het gehaktmengsel voor het bakken wat oregano geven, wat verkruimelde feta en wat in ringetjes gesneden zwarte olijven zonder pit en een sprizer olijfolie, of gewoon het toaal met wat geraspte kaas naar keuze bestrooien :))
MVG
Danuta
Je ziet een veelheid van recepten in het hele middellandse zee gebied terug die weinig van elkaar onderschieden, vaak zijn het kruidige varianten of gewoon de manier waarop iets gepresenteerd is... Je kunt echt merken dat de Turkse keuken erg beinvloed wordt door de arabische keuken maar toch ook dezelfde basis heeft als bvb de italiaande keuken :))
Vandaag dus Turks. Simpel Turks brooddeeg voor wit melkbrood en een mix van gehakt (in dit geval niet erg Turks varkensgehakt, maar lam had ik even geen zin in :)), zout peper, een beet kick met cayenne, gesnipperde ui, gesnipperde paprika, een lepel paprikapuree (bij de turk te koop in potten,echte aanrader) en flink wat gehakte verse peterselie.
Deeg na de eerste rijs doorkneden, rusten voor een paar minuten, dan verdelen in stukken, opbollen en nog eens een minuutje of wat laten rusten.
Met een deegrollertje even uitrollen tot iets minder dan een halve cm dik,, lepel vulling verdelen, 1 cm vrijhouden van de rand.
Nu bij links een cm of 3 de randen naar elkaar toebrengen en dichtknijpen, zelfde aan de andere kant en misschien de overige randen een beetje naar elkaar duwen naar keuze.
Insmeren met wat ei melkmengsel, nog even een kwartiertje laten narijzen op een warm plek en intussen de oven voorverwarmen op een 210˚
Nu de oven in en wat heet water in een bakje op de onderste blik en 20 minuten ongeveer bakken tot mooi bruin en gaar, zowel warm als koud erg lekker...
Ook kun je op het gehaktmengsel voor het bakken wat oregano geven, wat verkruimelde feta en wat in ringetjes gesneden zwarte olijven zonder pit en een sprizer olijfolie, of gewoon het toaal met wat geraspte kaas naar keuze bestrooien :))
MVG
Danuta
MLG
Danuta en de Bende van Donnersbachwald.
Danuta en de Bende van Donnersbachwald.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
- Contacteer:
Dan lust je zeker ook spanakopita en aanverwanten, dan zal ik daar ook een recept van wegzetten, met al die zelfgemaakte Feta moeten we natuurlijk ook wat doen :) Vanavond ga ik de koe melk variant proberen en als dat goed gaat dan ook de geitenfeta.
De tuinkabouter loopt zich al te verheugen op een griekse boerensalade met tomaten en Oregano (de komkommerplanten hebben de kippen om zeep geholpen) uit de tuin en Feta uit eigen keuken :)
Ik maak er binnenkort speciaal voor een fotoserie als hulpje.
MVG
Danuta
De tuinkabouter loopt zich al te verheugen op een griekse boerensalade met tomaten en Oregano (de komkommerplanten hebben de kippen om zeep geholpen) uit de tuin en Feta uit eigen keuken :)
Ik maak er binnenkort speciaal voor een fotoserie als hulpje.
MVG
Danuta
MLG
Danuta en de Bende van Donnersbachwald.
Danuta en de Bende van Donnersbachwald.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
@Danuta, en wat eet je dan op zon warme dag?? En schoot me jouw broodjes in gedachte. Recept aangepast want paprikapasta had ik niet in huis natuurlijk, maar lang leve de blender en mijn eigen paprikapasta erin.
We hebben gesmuld. Van een pond bloem 9 heerlijke Turkse broodjes geserveerd met een eenvoudige salade van sla en rode ui en een kwark-knoflook saus.
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten