Sinds enige tijd maak ik verse aardappel Gnocchi - echt heerlijk.
Basisrecept:
500 gram aardappelen koken en fijnstampen.
ca 100 gram bloem erdoor
2 eidooiers en 1 eiwit
100 gram parmezaanse kaas of Grano Padano toevoegen
Naar smaak zout en peper.
Dit alles kneden tot een soepel deeg, is het te nat en plakkerig dan nog wat bloem toevoegen.
Kleine langwerpige bolletjes van het deeg maken - evt. even met een vork erop drukken voor een ríbbelpatroon - dan hecht de saus beter.
Grote pan water aan de kook brengen - de Gnocchi in porties in het kokende water gaar koken. Duurt ca 3 minuten - als ze gaar zijn komen ze bovendrijven.
Wij aten ze vanavond met een verse tomatensaus en de 1e sugar snaps uit de tuin.
Gnocchi
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten