Pagina 1 van 1

Gnocchi

Geplaatst: 19-07-2015 19:50
door Vera
Sinds enige tijd maak ik verse aardappel Gnocchi - echt heerlijk.

Basisrecept:
500 gram aardappelen koken en fijnstampen.
ca 100 gram bloem erdoor
2 eidooiers en 1 eiwit
100 gram parmezaanse kaas of Grano Padano toevoegen
Naar smaak zout en peper.
Dit alles kneden tot een soepel deeg, is het te nat en plakkerig dan nog wat bloem toevoegen.

Kleine langwerpige bolletjes van het deeg maken - evt. even met een vork erop drukken voor een rĂ­bbelpatroon - dan hecht de saus beter.

Grote pan water aan de kook brengen - de Gnocchi in porties in het kokende water gaar koken. Duurt ca 3 minuten - als ze gaar zijn komen ze bovendrijven.

Wij aten ze vanavond met een verse tomatensaus en de 1e sugar snaps uit de tuin.

Geplaatst: 20-07-2015 13:50
door Lisanne
Het lijkt me heerlijk! Ik schrijf je recept op, iets voor onze sugarsnaps binnenkort. Nammie.

Geplaatst: 21-07-2015 19:55
door Vera
Leuk Lisanne, het is even werk, maar zoveel lekkerder dan gekochte Gnocchi.
Laat weten of het gelukt en gesmaakt heeft.