Pagina 1 van 1

Smeerkaas - kinderlijk eenvoudig

Geplaatst: 18-10-2015 15:07
door Vera
Kennen jullie dat - je hebt een aantal stukjes - restjes kaas liggen waar je eigenlijk niets mee kunt.

De oplossing:

Kaas raspen - in een pannetje samen met evenveel gewicht aan melk. Langzaam al roerend warmen naar 80 graden.
Met de staafmixer een glad megsel ervan kloppen.
Naar smaak kun je nu kruiden of bijvoorbeeld kleine stukjes rauwe ham toevoegen.
Klaar!
Opstijven in de koelkast.

Ik maakte het vandaag - een bakje naturel en een klein bakje met sambal. Erg lekker.

Geplaatst: 18-10-2015 18:54
door Dree
Ik at eens smeerkaas gemaakt van ouwe Amsterdammer en vroeg me af hoe
ik dat na kon maken, bedankt voor de tip!

Dree

Geplaatst: 18-10-2015 19:36
door Vera
Geen dank Dree. Ik ben heel tevreden met het resultaat.

Geplaatst: 27-02-2017 10:46
door Jouke
Ik heb hem zaterdag gemaakt met een restje proosdij en ik heb er sambal doorheen geroerd.
Dat was toch lekker!

Geplaatst: 27-02-2017 12:58
door Knuddefrutje
ik dacht eigenlijk dat er in smeerkaas altijd smeltzout moest? of is dat alleen zo bij fabrieks-smeerkaas?

Geplaatst: 27-02-2017 13:02
door Jouke
Nou, dat was helemaal niet nodig hoor.
En je kunt naar smaak en voorkeur wat varieren in de hoeveelheid melk die je toevoegd. Ik had nu een verhouding 1 op 1 qua gewicht en ik denk dat ik de volgende keer een klein scheutje meer melk toevoeg. Hij mag van mij ietsjes dunner.

Geplaatst: 27-02-2017 14:04
door Bert_en_Ernie
Misschien een stomme vraag, maar kan dit met UHT melk of moet dit met verse melk?

Geplaatst: 27-02-2017 14:30
door Vera
:D :D Stomme vraag? Waarom??
Volgens mij heb ik het van houdbare melk gemaakt. :wink:
Jullie maken wel dat ik er gelijk ook weer zin in heb...

Geplaatst: 28-02-2017 07:26
door Bert_en_Ernie
Bedankt. UHT melk is hier altijd in huis. De verse enkel als er kaas wordt gemaakt.