Smeerkaas - kinderlijk eenvoudig

Toch even de recepten met kaas bij de overige onderwerpen gezet.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

Smeerkaas - kinderlijk eenvoudig

#1 Bericht door Vera » 18-10-2015 15:07

Kennen jullie dat - je hebt een aantal stukjes - restjes kaas liggen waar je eigenlijk niets mee kunt.

De oplossing:

Kaas raspen - in een pannetje samen met evenveel gewicht aan melk. Langzaam al roerend warmen naar 80 graden.
Met de staafmixer een glad megsel ervan kloppen.
Naar smaak kun je nu kruiden of bijvoorbeeld kleine stukjes rauwe ham toevoegen.
Klaar!
Opstijven in de koelkast.

Ik maakte het vandaag - een bakje naturel en een klein bakje met sambal. Erg lekker.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Dree

#2 Bericht door Dree » 18-10-2015 18:54

Ik at eens smeerkaas gemaakt van ouwe Amsterdammer en vroeg me af hoe
ik dat na kon maken, bedankt voor de tip!

Dree

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#3 Bericht door Vera » 18-10-2015 19:36

Geen dank Dree. Ik ben heel tevreden met het resultaat.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2313
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#4 Bericht door Jouke » 27-02-2017 10:46

Ik heb hem zaterdag gemaakt met een restje proosdij en ik heb er sambal doorheen geroerd.
Dat was toch lekker!
Afbeelding

Knuddefrutje
Oude kaas
Berichten: 882
Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
Contacteer:

#5 Bericht door Knuddefrutje » 27-02-2017 12:58

ik dacht eigenlijk dat er in smeerkaas altijd smeltzout moest? of is dat alleen zo bij fabrieks-smeerkaas?

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2313
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#6 Bericht door Jouke » 27-02-2017 13:02

Nou, dat was helemaal niet nodig hoor.
En je kunt naar smaak en voorkeur wat varieren in de hoeveelheid melk die je toevoegd. Ik had nu een verhouding 1 op 1 qua gewicht en ik denk dat ik de volgende keer een klein scheutje meer melk toevoeg. Hij mag van mij ietsjes dunner.
Afbeelding

Bert_en_Ernie

#7 Bericht door Bert_en_Ernie » 27-02-2017 14:04

Misschien een stomme vraag, maar kan dit met UHT melk of moet dit met verse melk?

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#8 Bericht door Vera » 27-02-2017 14:30

:D :D Stomme vraag? Waarom??
Volgens mij heb ik het van houdbare melk gemaakt. :wink:
Jullie maken wel dat ik er gelijk ook weer zin in heb...
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Bert_en_Ernie

#9 Bericht door Bert_en_Ernie » 28-02-2017 07:26

Bedankt. UHT melk is hier altijd in huis. De verse enkel als er kaas wordt gemaakt.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten