Ik heb gisteren van mijn zelfgemaakte ricotta een heerlijke hartige taart gemaakt.
Niet helemaal volgens een recept, dus ook geen exacte hoeveelheden...
Ongeveer 400 gram ricotta (een flinke bak vol had ik) van te voren gekruid met knoflook en bieslook en daarna 2 dagen in de koelkast laten "marineren"
3 eieren
6 plakjes bladerdeeg
parmezaanse kaas, geraspt
3 handen spinazie
2 uien
peper en zout naar smaak
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Ui in stukjes zachtjes bakken, spinazie in gedeelten tpevoegen en laten slinken. Ik heb hier ook peper en zout op gedaan.
Ui/spinazie mengsel laten uitlekken in vergiet.
Ondertussen een vorm bekleden met bladerdeeg.
Gaatjes in de bodem met een vork en eventueel een dun laagje paneermeel op de bodem.
Spinaziemengsel op de bodem verdelen.
Ricotta losroeren met ei en wat parmezaanse kaas.
Ricottamengsel op het spinaziemengsel verdelen.
Nog wat parmezaanse kaas eroverheen strooien.
35 tot 40 minuten in de oven.
Ik heb er een tartaartje bij gegeten, maar volgende keer doe ik er denk wat spekblokjes in die ik met de ui even meebak.
Ook zonder vlees erin was hij erg lekker, maar ik miste toch nog iets.
Als bijgerecht is dat dan weer prima natuurlijk.
Spinazie ricotta taart
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten