Pagina 1 van 1

Spinazie ricotta taart

Geplaatst: 17-02-2016 13:33
door Jouke
Ik heb gisteren van mijn zelfgemaakte ricotta een heerlijke hartige taart gemaakt.
Niet helemaal volgens een recept, dus ook geen exacte hoeveelheden...

Ongeveer 400 gram ricotta (een flinke bak vol had ik) van te voren gekruid met knoflook en bieslook en daarna 2 dagen in de koelkast laten "marineren"
3 eieren
6 plakjes bladerdeeg
parmezaanse kaas, geraspt
3 handen spinazie
2 uien
peper en zout naar smaak

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Ui in stukjes zachtjes bakken, spinazie in gedeelten tpevoegen en laten slinken. Ik heb hier ook peper en zout op gedaan.
Ui/spinazie mengsel laten uitlekken in vergiet.
Ondertussen een vorm bekleden met bladerdeeg.
Gaatjes in de bodem met een vork en eventueel een dun laagje paneermeel op de bodem.
Spinaziemengsel op de bodem verdelen.
Ricotta losroeren met ei en wat parmezaanse kaas.
Ricottamengsel op het spinaziemengsel verdelen.
Nog wat parmezaanse kaas eroverheen strooien.
35 tot 40 minuten in de oven.

Ik heb er een tartaartje bij gegeten, maar volgende keer doe ik er denk wat spekblokjes in die ik met de ui even meebak.
Ook zonder vlees erin was hij erg lekker, maar ik miste toch nog iets.
Als bijgerecht is dat dan weer prima natuurlijk.

Geplaatst: 17-02-2016 17:26
door Vera
Klinkt lekker Jouke. Ik heb laatst pizza gemaakt met een laagje ricotta met ei op de bodem, was ook heel smakelijk.
Deze onthoud ik, heb nog behoorlijk veel ricotta in de vriezer liggen.

Geplaatst: 25-02-2016 13:19
door Jouke
Daar zou ik nou nooit aan gedacht hebben om ricotta in te vriezen.
Toch eens een keer proberen :D

Geplaatst: 25-02-2016 19:57
door Vera
De structuur verandert wel wat, maar zo in een pizza o.i.d. valt dat toch niet op. Gaat dus goed.