Gevulde spaghettipompoen, uiteraard met kaas

Toch even de recepten met kaas bij de overige onderwerpen gezet.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Siegfried

Gevulde spaghettipompoen, uiteraard met kaas

#1 Bericht door Siegfried » 02-11-2016 10:11

Tja, hier lag nog zo'n spaghettipompoen en gisteren volk voor een bbq.
Dus de pompoen opgevuld en in de oven met bovenop wat heftige stilton en wat van mijn keldermonstertje.
Best lekker en origineel en bijna geen afwas (buiten de glazen voor de drank)


Afbeelding


Vooreerst de pompoen garen in de oven. Doorsnijden, pitten eruit halen, beetje olijfolie, peper en zout erop en dan voor een dik half uur de oven in op ongeveer 175°C. Niet te warm; ze moet garen, niet bakken.
De pompoen is gaar als de vezels los komen als je met een vork in de pompoen krast. De vezeltjes mogen nog een bite hebben, anders wordt het straks pap.

Terwijl de pompoen in de oven staat, kan je de vulling maken. Afhankelijk van welk continent je wil opgaan, kies je de ingrediënten en kruiding. Je kan een chili nastreven, of een provencaalse saus, of meer de oosterse toer op.
Gisteren was het simpel; wat stond er nog in de koeling of in de tuin; knolselder, paprika, Spaanse peper, champignons, ajuin, tomaten.
Alles fijnsnijden en aanstoven, kruiden naar eigen goesting en smaak; peper, zout, thijm, laurier of Raz El Anout, Kurkuma, curry.

Je kan er ook gehakt, merguez, kip of krokante spekjes in verwerken en wat aardappel, dan heb je direct een volledige maaltijd.

Als de pompoen gaar is, het vlees eruit schrapen, de spaghettislingers die eruit komen bij de groenten kieperen, goed omroeren en alles op smaak brengen en de pompoenhelften ermee vullen.

Indien gewenst een bedje van stilton en/of andere kaas erover en even in de oven of bbq laten opwarmen. Best wel een zilverpapiertje er rond want op de bbq is de hitte nogal intens.

En dan scheppen en eten. Ideaal vond ik voor een winterbbq. Volledig op voorhand klaar te maken dus handig als er volk is.

En wederom iets om die overvloed van pompoenen op te krijgen. :lol:

Lekker was het zeker. :)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast