Rookkaas crackers
Geplaatst: 09-07-2019 08:28
Omdat ik graag weinig koolhydraten eet, eet ik dus ook geen toastjes oid. Nu is bij een kaasplankje de kaas nog wel te doen zonder toastje, maar als er salade of tapenade ofzo bijstaat, wordt het wat ingewikkeld.
Daar heb ik nu dus iets op gevonden.
Plakken rookkaas (het gaat het best met de rookkaas van de versafdeling van de AH)
Bakpapier
magnetron
Vouw een stuk bakpapier dubbel. Leg op de helft van het bakpapier de plakken rookkaas (voor toastjes kun je ze het best eerst in 4 stukken snijden)
Zorg dat de plakken kaas elkaar net niet raken.
Vouw de lege helft bakpapier over de kaas heen.
Leg in de magnetron.
Ik doe vier plakken voor 3:30 minuut in de magnetron op vol vermogen.
Het ruikt wat bijzonder, maar dat kan geen kwaad, heb ik ontdekt.
Als ze klaar zijn, leg je ze op een rooster om even uit te wasemen en dan harden ze al snel mooi uit tot knapperige kaascrackers.
Worden ze niet helemaal hard, dan heb je ze te kort in de magnetron gehad. Het is even uitvonden wat in jouw magnetron het best werkt.
Heerlijk om zo op te eten, maar ook belegd met gerookte zalm, krabsalade, roompaté, een plakje cervelaat, of .... verzin het maar!
Ze zijn goed te bewaren in een afgesloten trommel/blik. Ik heb ze nog niet langer dan een dag of 2 bewaard trouwens..
Daar heb ik nu dus iets op gevonden.
Plakken rookkaas (het gaat het best met de rookkaas van de versafdeling van de AH)
Bakpapier
magnetron
Vouw een stuk bakpapier dubbel. Leg op de helft van het bakpapier de plakken rookkaas (voor toastjes kun je ze het best eerst in 4 stukken snijden)
Zorg dat de plakken kaas elkaar net niet raken.
Vouw de lege helft bakpapier over de kaas heen.
Leg in de magnetron.
Ik doe vier plakken voor 3:30 minuut in de magnetron op vol vermogen.
Het ruikt wat bijzonder, maar dat kan geen kwaad, heb ik ontdekt.
Als ze klaar zijn, leg je ze op een rooster om even uit te wasemen en dan harden ze al snel mooi uit tot knapperige kaascrackers.
Worden ze niet helemaal hard, dan heb je ze te kort in de magnetron gehad. Het is even uitvonden wat in jouw magnetron het best werkt.
Heerlijk om zo op te eten, maar ook belegd met gerookte zalm, krabsalade, roompaté, een plakje cervelaat, of .... verzin het maar!
Ze zijn goed te bewaren in een afgesloten trommel/blik. Ik heb ze nog niet langer dan een dag of 2 bewaard trouwens..